Dienstenbond CNV

Nieuws

11 februari 2011

Ontwikkelingen Achmea

Vakorganisaties willen graag een totaaloverzicht van alle reorganisaties bij Achmea. En er is gesproken over de situatie in Leeuwarden.

Omdat er veel reorganisaties in diverse divisies en op diverse locaties plaatsvinden hebben vakorganisaties verzocht om een totaaloverzicht, opdat wij de belangen van onze leden nog beter kunnen behartigen. Achmea heeft dit toegezegd. Indien u geconfronteerd wordt met een reorganisatie, dan horen wij dat graag van u.

CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties hebben hun zorg uitgesproken over de situatie in Leeuwarden. Eind december heeft de Raad van Bestuur van de voorzitters van de bedrijfsledengroepen van CNV en FNV een kaart ontvangen met het verzoek aandacht te hebben voor de werkgelegenheid in Leeuwarden. Deze kaart was vergezeld van meer dan 600 handtekeningen. Ook de COR heeft zijn zorgen hierover uitgesproken.

De zorgen behelsden het volgende:

* de werkgelegenheid, waarbij men zowel zorgen heeft over het aantal medewerkers, maar zeker ook over de kwaliteit van de werkgelegenheid;

* er is geen directie in Leeuwarden;

* er worden weinig vacatures gesteld in Leeuwarden;
* wil men soms weg uit Leeuwarden.

Achmea heeft aangegeven dat de werkgelegenheid in Leeuwarden stabiel is gebleven. Ook is er geen beleid om kwalitatief hoog werk weg te halen. Het is zeker niet de bedoeling om als Achmea Leeuwarden te verlaten. Als tijdelijke directie is Henk Bot aangewezen.

CNV en de andere vakorganisaties hebben gezegd de vinger aan de pols te zullen houden. Daarvoor willen wij in ieder geval een overzicht ontvangen van wat er allemaal gebeurt. Dat is toegezegd. Daarenboven hebben wij gezegd dat bij overweging bij het verplaatsen van werk, de plaatselijke werkgelegenheid meegenomen zal moeten worden. Graag horen wij van u hoe u de ontwikkelingen in Leeuwarden beoordeelt, zodat wij de vinger aan de pols kunnen blijven houden.

De onderhandelingen over het Sociaal Plan Achmea zullen spoedig weer hervat worden. Vanzelfsprekend hoort u dan van ons.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dat wordt dan hoog tijd. Wij rekenen op u!