Provincie Flevoland

Komst MFG Biddinghuizen stap dichterbij

Publicatiedatum: 11 februari 2011

Provincie Flevoland en gemeente Dronten gaan zich samen inzetten voor de komst van het Multifunctioneel Gebied (MFG). Beide overheden vinden elkaar in de wens de leefbaarheid in Biddinghuizen te verbeteren. Wethouder Erik Langeweg en gedeputeerde Marc Witteman hebben vanochtend afgesproken dat provincie en gemeente beide gaan onderzoeken waar de benodigde middelen vandaan kunnen worden gehaald.

Wethouder Erik Langeweg is blij met dit gesprek met de gedeputeerde: "De gesprekken die we in het verleden met de provincie hebben gehad vonden altijd plaats in een sfeer van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het MFG. Het is goed om te merken dat de insteek van de provincie niet is gewijzigd nu het oorspronkelijke budget niet meer beschikbaar is. En dat we samen nog steeds hetzelfde doel nastreven."

Gedeputeerde Marc Witteman wijst erop dat het MFG geen eenvoudig project is: "De complexiteit van het project staat eigenlijk haaks op de rechtlijnigheid van een subsidieregeling met deadlines. Er zijn veel partijen bij betrokken die straks in het MFG gaan `samenwonen'. Dat doe je niet als de plannen nog niet helder zijn en dat dwing je ook niet af met deadlines van een subsidieregeling. We zullen vanaf dit punt meer samenwerking zoeken met de gemeente Dronten."

Hoe groot een provinciale bijdrage aan het MFG precies zal zijn, wordt nader onderzocht. Witteman geeft aan dat de provincie op basis van uitgewerkte plannen voor het MFG nagaat welke onderdelen in aanmerking kunnen komen voor een bijdrage vanuit het sportbeleid dan wel het beleid Wonen/Welzijn/Zorg/Sociale Agenda.