Politie Gelderland-Zuid

Veel verzet bij aanhoudingen na belediging

Nijmegen, 12-02-2011 o Agenten die toezicht hielden in het centrum van Nijmegen troffen in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Molenstraat een man en een vrouw aan die blijkbaar ruzie hadden. Ze besloten poolshoogte te nemen om te zien wat er aan de hand was.

Toen de agenten de man aanspraken, begon hij direct beledigingen te uiten in de richting van de politiemensen. Tevens nam hij direct een vechthouding aan. Omdat de beledigingen voor het aanwezige uitgaanspubliek duidelijk hoorbaar waren, besloten de agenten de man aan te houden. De man verzette zich heftig en bleef daarbij beledigingen en bedreigingen roepen. Uiteindelijk lukte het, na het gebruik van pepperspray, om de man onder controle te krijgen. De man, een 23-jarige Nijmegenaar, verzette zich nog toen hij in de surveillanceauto zat en zag nog kans om een portier te vernielen.

Tijdens de pogingen de man aan te houden begonnen twee personen, die kennelijk in het gezelschap van de man waren, zich met de aanhouding te bemoeien. Ook zij beledigden de agenten en pleegden verzet bij hun aanhouding. Ook deze verdachten, een 20-jarige vrouw en een 25-jarige man, zijn op het politiebureau ingesloten. Alle verdachten worden verhoord.
(03)

Laatst gewijzigd 12-02-2011 12:53 | © Regio Gelderland-Zuid |