Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 9 februari 2011

SPRAAKMAKENDE LIEFDE KONINKLIJK PAAR LUXEMBURG
Blauw Bloed, zaterdag 12 februari om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed aandacht voor de spraakmakende liefdesrelatie tussen groothertog Henri van Luxemburg en zijn Cubaanse echtgenote Maria Teresa. Op 14 februari, Valentijnsdag, is het paar precies dertig jaar getrouwd. Een huwelijk dat nooit had plaatsgevonden als het aan de moeder van Henri lag. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

In eigen land is prins Willem-Alexander in Hilversum aanwezig bij de uitreiking van de Gouden @penstaarten, een prijs voor de beste websites voor kinderen. In Blauw Bloed vertelt de prins waarom hij het onderwerp kinderen en internet hoger op de agenda's wil zetten.

Verder een verslag van prinses Máxima die in Den Haag de basisschool De Christoffel bezoekt. Hier doen de leerlingen mee aan het project BizWorld, waarbij ze zelf bedrijfjes opstarten en leren omgaan met geld. De kinderen vertellen zelf aan de prinses over hun ervaringen.

En een uitgebreide reportage over de veelbesproken en gelauwerde film 'The King's Speech'. De film heeft al vele prijzen gewonnen en is genomineerd voor maar liefst twaalf Oscars. Het vertelt het verhaal van koning George VI, de vader van de huidige koningin Elizabeth, die met behulp van een spraakcoach zijn stotterprobleem overwon.

Ook is een nieuwe Oranjeroute-serie gestart, waarbij historica Reinildis van Ditzhuyzen ditmaal de provincie Zeeland aandoet. De Zeeuwen krijgen regelmatig bezoek van leden van het koninklijk huis en Blauw Bloed achterhaalt de meest bijzondere verhalen.

De afgelopen weken verrasten de prinsessen en koningin ons weer met bijzondere en opmerkelijke outfits. Couturiers Paul Schulten en Monique Collignon bespreken de meest opvallende creaties van de royals.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws in Blauw Bloed rond 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,