Belgische Federale Overheid


* Nieuwe 'subsidiegids' van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen

Nieuwe 'subsidiegids' van het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen

Datum: 11 februari 2011

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) is belast met de bestrijding van elke vorm van discriminatie en ongelijkheid op grond van het geslacht en ondersteunt projecten ter bevordering van de gelijkheid van vrouwen en mannen. In dit kader heeft het IGVM een bijgewerkte versie gepubliceerd van zijn 'subsidiegids' voor organisatoren van dit type projecten die op zoek zijn naar een subsidie.

Hulp bij indienen van een aanvraag

Elk jaar besteedt het IGVM een deel van zijn budget aan subsidies. Deze worden toegekend aan projecten van verenigingen, organisaties en bewegingen met het oog op de gelijkheid van vrouwen en mannen en/of de maatschappelijke emancipatie van vrouwen.

Om hen te helpen om een aanvraag in te dienen, heeft het IGVM een gids opgesteld met de nodige stappen. Deze gids is beschikbaar op de website van het IGVM.

Als de middelen ontbreken voor een project...

De financiële steun kan oplopen tot een maximumbedrag van EUR 6 000 per project. Eenzelfde organisatie mag meerdere projecten voorleggen gedurende hetzelfde jaar. Het toegekende bedrag kan echter niet groter zijn dan EUR 10 000 per organisatie per jaar.
Om een aanvraag in te dienen en de procedure te vergemakkelijken moeten een aantal vragen beantwoord worden en moet het dossier minstens 3 maanden voor de aanvang van het project worden ingediend. Al uitgevoerde werken worden niet in aanmerking genomen, enkel projecten in ontwikkeling kunnen financiële steun krijgen.