Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-02-2011

Beginnend bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

WIJK EN AALBURG: De politie hield zaterdag om 05.45 uur een 20-jarige inwoner van Wijk en Aalburg aan in de Perzikstraat. De man reed onder invloed en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 630 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. De man kreeg ook een rijverbod van 9 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fransman betaalt 1100 voor stro en chocoladerepen

BREDA/GILZE: Het Joint Hitteam hield vrijdagavond een Fransman en twee Nederlanders aan. De Fransman dacht softdrugs te hebben gekocht, maar bleek te zijn opgelicht door twee Nederlanders.

Het Joint Hitteam van politie zag vrijdagavond na 22.00 uur meerdere malen twee auto's voorbij rijden, waarvan een Frans en een Nederlands voertuig. Het Franse voertuig werd op de A16 bij Hazeldonk staande gehouden. Bij de staandehouding gooide de inzittende een pakketje uit het raam van de auto. De agenten roken hasj en zagen een stukje hasj in het pakketje zitten. In de auto van de 30-jarige Fransman werd nog een pakketje gevonden waarin hennep leek te zitten. Beide pakketjes zijn in beslag genomen en de Fransman is aangehouden. Op het politiebureau bleken in het ene pakketje ongeveer een gram hasj en meerdere
Kitkatrepen te zitten. Het andere pakketje was stro en een kleine hoeveelheid hennep. De Fransman verklaarde tijdens verhoor dat hij 1100,- had betaald voor een flinke hoeveelheid softdrugs.
De politie hield in Gilze op de A58 een 38-jarige man uit Roosendaal en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor oplichting. De Roosendaler bleek al eerder te zijn aangehouden voor het oplichten van drugstoeristen. De man verklaarde regelmatig
drugstoeristen op te lichten.
De drie zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Werkendammer aangehouden voor mishandeling en vernieling

WERKENDAM: De politie kreeg vrijdag even na 20.00 uur melding van vernieling aan de Achtervliet. Een 38-jarige Werkendammer had met een werknemer ruzie gekregen over geld. De werknemer was vervolgens naar de man toe gekomen en duwde en sloeg de man. De Werkendammer vluchtte het huis van de buren in waar de man vervolgens een ruit van de deur vernielde. De politie hield een 33-jarige verdachte aan in de
Bruningssraat. De man uit Werkendam ontkende tijdens verhoor de vernieling en de mishandeling. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sigaretten weg bij inbraak in winkel

WAALWIJK: Bij een inbraak in een winkel in de Stationsstraat werd zaterdag rond 08.20 uur een ruit ingeslagen. De daders gingen er vandoor met sigaretten.
De politie kreeg de inbraakmelding via de alarmcentrale. Technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek gedaan en van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Ook stelt de politie een buurtonderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2011 14:41 | © Regio Midden en West Brabant |