Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-02-2011

Drie aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: Tijdens de uitgaansnacht van vrijdag op zaterdag werden er in het centrum drie aanhoudingen verricht, waarvan een voor het beledigen van een agent en twee voor verstoring van de openbare orde. Een 24-jarige man uit Hoeven gooide een fiets om nadat hij eerder al de stad uit was gestuurd omdat hij zich lastig gedroeg tegen portiers van horecagelegenheden. Hij werd rond 03.30 uur in de Visserstraat aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
Een 23-jarige man uit Oosterhout werd aangehouden in de Vismarktstraat. De man sloeg even na 02.00 uur iemand een bloedneus. Deze man wilde geen aangifte doen en de verdachte werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
Er zijn twee bekeuringen uitgedeeld voor parkeren op een
invalidenparkeerplaats in parkeergarage De Barones. De bestuurders waren door personeel van de garage aangesproken dat ze zonder
invalidenkaart niet op de parkeerplaatsen mochten staan, maar ze negeerden dit en parkeerden er toch.

Tijdens de horecanacht werd extra gelet op glas op straat. De gemeente kondigde eerder deze week al aan dat er extra controle zou komen op het meenemen van glas op straat. De politie plaatste in de binnenstad twee lichtkranten met een waarschuwing dat het meenemen van aangebroken flessen alcohol wordt beboet voor 70,-. Agenten kregen positieve reacties van het uitgaanspubliek op de maatregel. Er zijn geen bekeuringen uitgedeeld.

Beschonken man aangehouden voor verlaten plaats ongeval

BREDA: Zaterdag kreeg de politie rond 04.50 uur melding dat er een auto van de weg was geraakt op de Tramsingel. De melder hoorde een harde klap en zag de auto op het talud hangen. Hierbij zouden twee mannen zijn weggelopen. De politie trof de auto aan en ging naar het adres van de tenaamgestelde. Hier werd de verdachte, een 22-jarige man die ingeschreven staat in de gemeente Etten-Leur, op zolder verstopt onder een slaapzak aangetroffen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 640 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man verklaarde dat hij na een bezoek aan de kroeg merkte dat zijn sleutels weg waren. Op weg naar huis zag hij dat zijn auto bijna in de singel lag.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fransman betaalt 1100 voor stro en chocoladerepen

BREDA/GILZE: Het Joint Hitteam hield vrijdagavond een Fransman en twee Nederlanders aan. De Fransman dacht softdrugs te hebben gekocht, maar bleek te zijn opgelicht door twee Nederlanders.

Het Joint Hitteam van politie zag vrijdagavond na 22.00 uur meerdere malen twee auto's voorbij rijden, waarvan een Frans en een Nederlands voertuig. Het Franse voertuig werd op de A16 bij Hazeldonk staande gehouden. Bij de staandehouding gooide de inzittende een pakketje uit het raam van de auto. De agenten roken hasj en zagen een stukje hasj in het pakketje zitten. In de auto van de 30-jarige Fransman werd nog een pakketje gevonden waarin hennep leek te zitten. Beide pakketjes zijn in beslag genomen en de Fransman is aangehouden. Op het politiebureau bleken in het ene pakketje ongeveer een gram hasj en meerdere
Kitkatrepen te zitten. Het andere pakketje was stro en een kleine hoeveelheid hennep. De Fransman verklaarde tijdens verhoor dat hij 1100,- had betaald voor een flinke hoeveelheid softdrugs.
De politie hield in Gilze op de A58 een 38-jarige man uit Roosendaal en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor oplichting. De Roosendaler bleek al eerder te zijn aangehouden voor het oplichten van drugstoeristen. De man verklaarde regelmatig
drugstoeristen op te lichten.
De drie zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na aantreffen 42,5 kilo hennep in drogerij

ETTEN-LEUR: De wijkagent van Centrum Oost en Banakkers ging
vrijdagmiddag op onderzoek uit aan de Hondschotestraat, nadat hij van de gemeente meldingen had gekregen dat hier een sterke wietlucht hing. Bij aankomst sprak hij meerdere buurtbewoners, die ook vertelden regelmatig hennep te ruiken. Na enig onderzoek werd op de zolder van een woning een hennepdrogerij aangetroffen, waarin op dat moment hennep lag te drogen. Er werd 42,5 kilo hennep in beslag genomen ter
vernietiging. De drogerij is geruimd.
De 55-jarige bewoonster en 61-jarige bewoner van het pand zijn aangehouden. Zij zijn verhoor en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen bestolen van fiets

SCHIJF: Een 16-jarige jongen uit Schijf fietste vrijdagmiddag rond 14.00 uur over de Achtmaalsebaan, toen hij werd aangesproken door een jongen. De jongen vroeg hem de weg. Toen de 16-jarige jongen dit uitlegde, werd hij van zijn fiets getrapt. De onbekende ging er op zijn fiets vandoor. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en zijn fiets is als gestolen gesignaleerd.

148 overtredingen bij snelheidscontrole

STRIJBEEK: De politie hield vrijdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur een snelheidscontrole aan de Strijbeekseweg. In beide richtingen werd het verkeer gecontroleerd. Van de 1766 passerende voertuigen overtraden 1766 voertuigen de maximum snelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km/u.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2011 14:39 | © Regio Midden en West Brabant |