Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 12-02-2011

Zes aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag werden er in het
uitgaanscentrum van Tilburg zes personen aangehouden, waarvan vier voor belediging en een voor vernieling van een lamp in een parkeergarage. Een 21-jarige man uit Tilburg werd aangehouden voor vernieling van een ruit aan het NS-plein. De man was weggelopen richting centrum en werd aangetroffen bij een eetgelegenheid, waar hij het bloed van zijn handen aan het wassen was. Hij is aangehouden op de Spoorlaan en verhoord en hierna naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling van zijn wonden. De man zou een financieel conflict hebben met de eigenaar van het bedrijf wat in het pand is gevestigd.
In een horecagelegenheid aan het Piusplein raakten twee mensen gewond na een vechtpartij waarbij glas werd gebruikt als wapen. De twee liepen snijwonden op, maar niemand wilde aangifte doen. De twee zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor het hechten van de wonden.
Daarnaast zijn er nog bekeuringen uitgeschreven voor onder andere enkele verkeersovertredingen en een voor baldadigheid.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

GOIRLE: Een 53-jarige man uit Goirle is zaterdag tegen 02.00 uur aangehouden op de Spoorbaan. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 675 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na steken ex

GOIRLE: Een 24-jarige vrouw uit Goirle alarmeerde vrijdagavond om 23.15 uur de politie, omdat haar ex-vriend haar kind uit haar handen had getrokken en er vandoor was gegaan. Even later kwam de man terug met een mes. Hierna werd de verbinding met de meldkamer verbroken. De politie ging op zoek naar de vrouw en trof haar aan in de Van Hessen Kasselstraat. De vrouw was verwond aan haar been en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Hier is de wond gehecht. De 24-jarige ex van de vrouw, een man uit Tilburg is aangehouden. In de omgeving werd een mes op straat gevonden. Dit is in beslag genomen.
De politie heeft aangifte opgenomen van de vrouw, die ook nog met een riem en een vaas zou zijn geslagen door de man. Dit gebeurde tijdens een ruzie over hun kindje.
De verdachte is in verzekering gesteld.

Beschonken automobilist verlaat de plaats van een ongeval

TILBURG: De politie zag vrijdagavond rond 23.00 uur een ongeval gebeuren op de Stappegoorweg. De veroorzaker van de kop-staartbotsing ging er vandoor. De politie ging achter hem aan en er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder zeer gevaarlijk met hoge snelheid door de wijken reed. Hierbij kantelde de auto meerdere malen bijna, aangezien de bestuurder met hoge snelheid tegen stoepranden en over drempels reed. De 34-jarige Tilburger werd in de Hesperenstraat tegen een gevel klem gereden door de politie.
De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 590 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder was eerder dit jaar al ingevorderd voor rijden onder invloed.
De man is verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden onder invloed, rijden tijdens een rijontzegging en roekeloos rijden.

Man aangehouden voor slaan met fietsketting

TILBURG: Een getuige meldde vrijdag rond 19.30 uur dat in de Europalaan een vrouw was mishandeld door een man. Bij aankomst van de politie bleek een 47-jarige vrouw te zijn mishandeld door een buurman in de Europalaan. De vrouw zou door de man al eerder zijn mishandeld en bedreigd en de man was hier ook al eerder voor aangehouden. De vrouw deed aangifte en verklaarde die vrijdagavond door de bekende met een fietsketting op haar arm te zijn geslagen. Ook had de man haar met de dood bedreigd.
De politie hield de 48-jarige Tilburger aan. Hij verklaarde niets te hebben gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Vier Roemenen aangehouden voor diefstal in vereniging

TILBURG: De politie hield vrijdagmiddag vier Roemenen aan voor winkeldiefstal in vereniging. De mannen, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar uit Roemenie, werden rond 13.00 uur gesnapt met meerder
geprepareerde tassen met hierin goederen uit verschillende winkels. Ook werd het viertal herkend als dieven die eerder in een winkel in Breda goederen hadden gestolen. De vier zijn aangehouden voor diefstal in vereniging en alle goederen en tassen zijn in beslag genomen.

Poging overval op woning

TILBURG: Even na 22.00 uur werd er vrijdag aangebeld bij een woning aan de Top Naeffdreef. De 70-jarige bewoonster van het pand liep naar de voordeur en zag een man staan, die gebaarde naar de vrouw. Ze deed de deur niet open en zag plotseling een gemaskerde man tevoorschijn komen, die iets in zijn handen hield wat op een vuurwapen leek. De vrouw werd bedreigd met het wapen. De vrouw is hierop direct het alarmnummer gaan bellen en de twee gingen er vandoor richting de Auteurslaan.
De politie zocht in de omgeving naar de daders, maar heeft hierbij niemand aangehouden. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De politie verzoekt getuigen die iets gezien hebben wat hier mogelijk mee te maken kan hebben zich te melde via telefoonnummer 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2011 14:43 | © Regio Midden en West Brabant |