Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Pizzakoerier beroofd

Vrijdagavond 11 februari heeft een 18-jarige pizzakoerier aangifte gedaan van het feit dat hij even na 21:30 uur zou zijn beroofd op de Hoogstraat in Apeldoorn.


De jongen verklaart dat twee jonge mannen hem dwongen te stoppen toen hij met zijn scooter op de Hoogstraat reed, en hem vervolgens met een steekwapen bedreigden. Daarna zijn de mannen er met een geldbedrag vandoor gegaan via de Arbeidsstraat, en daarna rechtsaf de Schotweg op. De koerier is nog achter ze aan gerend, maar verloor de mannen al snel uit het oog en heeft de politie gealarmeerd. De politie heeft de jongen opgevangen en zijn verklaring opgenomen. De politie heeft nog gezocht naar de daders, maar ze niet aangetroffen.


De mannen die de koerier hebben beroofd zouden beiden een getinte huid hebben, ongeveer 1,80 lang zijn en ongeveer 20 jaar oud. Beiden droegen donkere kleding. Één van hen droeg een jas met een capuchon met bontkraag, de ander had een capuchon van een trui of vest die hij onder zijn jas droeg op zijn hoofd. De man met de capuchon op zijn hoofd droeg verder sportschoenen met een roze kleuraccent. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving, of naar mensen die de mogelijke daders hebben gezien voor of na de beroving. Mensen kunnen hiervoor met de politie bellen via 0900-8844.


2011019840

     Apeldoorn - Onder invloed achter stuur                    

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari op de Vosselmanstraat in Apeldoorn een 25-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 04:20 uur staande gehouden op de Vosselmanstraat omdat hij licht leek te slingeren over de weg. Een blaastest op straat bevestigde dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,5 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De man is na verhoor lopend heengezonden.


2011019920

     Apeldoorn - Hevig verzet bij aanhouding leidt tot onrust  

De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari geconfronteerd met een man, al in het bezit van een collectieve horecaontzegging, die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding en een agent een kopstoot gaf.


De politie werd rond 03:30 uur geattendeerd op het feit dat de 32-jarige Apeldoorner zich in een café aan het Caterplein bevond. Omdat de man al vaker voor overlast heeft gezorgd in het centrum en daardoor al een collectieve horecaontzegging heeft, is de man op verzoek van de politie het café uit gestuurd. Eenmaal buiten wilde de politie de man aanhouden voor huisvredebreuk en hem meenemen naar het politiebureau. Hier verzette hij zich hevig tegen. Met de nodige dwang is de man onder controle gebracht, geboeid, en naar een politiebusje geleid. Bij het busje zag de agressieve man nog kans om een van de agenten een kopstoot te geven. Direct hierna is de man afgevoerd naar het politiebureau.


Tijdens deze aanhouding met hevig verzet ontstond er een grimmige sfeer op het Caterplein. Alle aanwezige agenten, inclusief enkele politiehonden, hebben samen met de portiers iedereen op afstand gehouden. Diverse omstanders bemoeiden zich met de aanhouding en gedroegen zich verbaal en fysiek agressief richting de politie. Er werd besloten om iedereen weg te sturen in de richting van de Paul Krugerstraat. Een deel voldeed hieraan, een ander deel bleef zich verzetten. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, weigerden enkele personen hun verzet op te geven. Twee personen zijn uiteindelijk gebeten door een politiehond. Het was voor de politie niet mogelijk om deze personen aan te houden. Nadat ze gebeten waren rende deze mannen weg. Pas nadat ook nog een korte charge is ingezet om de resterende omstanders uiteen te drijven keerde de rust gedeeltelijk terug op het plein.


De politie maakt proces-verbaal op tegen de 32-jarige man en stelt ook een onderzoek in naar de ongeregeldheden die volgden op zijn aanhouding.


2011019922

     Apeldoorn - Gevaarlijk rijgedrag door alcohol             

De politie heeft vrijdagavond 11 februari op de Aluminiumweg in Apeldoorn een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist, een beginnend bestuurder, werd rond 21:15 uur staande gehouden op de Hoenderparkweg, nadat de politie een melding over hem ontving. Volgens de melding zou de bestuurder meerdere keren een stoeprand hebben geraakt en op behoorlijke snelheid door rood zijn gereden. Een van de banden van de auto bleek inderdaad inmiddels lek. Een blaastest op straat bevestigde ook dat de man behoorlijk dronken was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding en moest worden geboeid. Op het politiebureau blies hij een promillage van 1,8. Dat is 9x het maximaal toegestane promillage (0,2 voor een beginnend bestuurder). Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011019811

     Beekbergen - Automobilist gewond na aanrijding            

Vrijdagochtend 11 februari is een 35-jarige Apeldoorner gewond geraakt toen hij met zijn auto betrokken raakte bij een aanrijding met een andere automobilist op de Arnhemseweg in Beekbergen.


De aanrijding vond rond 07:30 uur plaats. Een 51-jarige automobilist uit Oisterwijk reed over de Arnhemseweg toen de 35-jarige man vanuit de Schalterdalweg de Arnhemseweg op wilde rijden. Kennelijk merkte hij de auto van de 51-jarige man te laat op, met een botsing tussen beide tot gevolg. De 51-jarige man bleef ongedeerd. De 35-jarige man zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd. Daarna is de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto's zijn afgesleept. De Verkeersongevallendienst stelde ter plekke ene onderzoek in.


2011019360


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --