Politie Noord- en Oost Gelderland

     Harderwijk - Jongen aangehouden voor diefstal en          
     vernieling                                                

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari is een 18-jarige jongen uit Harderwijk aangehouden nadat hij door agenten in burger was betrapt op diefstal en vernieling van een barkruk.


De jongen werd rond 02:30 uur gesignaleerd toen hij met barkruk een café uitliep op de Markt in Harderwijk. Even verderop sloeg de jongen de barkruk tegen een lantaarnpaal stuk. Hierop is hij aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

     Epe - Man aangehouden na veroorzaken overlast             

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari een 27-jarige man uit Epe aangehouden nadat meerdere meldingen waren binnengekomen over de overlast die de man veroorzaakte.


Rond 01.30 uur kwam de eerste melding over de luid schreeuwende man, die in een auto zou zitten aan de Colijnstraat. Ter plekke werd de man daar inderdaad aangetroffen, zittend in een auto. De politie sommeerde hem lopend te vertrekken en geen overlast te veroorzaken, waar hij gehoor aan leek te geven. Om 04.30 uur kwam echter wederom een melding over een luid schreeuwend persoon aan de Asseltseweg. En opnieuw trof de politie de man op de opgegeven locatie aan. De man zat op het plein van een kinderdagverblijf, waar hij had overgegeven en op de grond zat te schreeuwen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


2011019927

     Ermelo - Inbraak in zaalcomplex                           

In de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari is er ingebroken in een zaalcomplex aan de Allee in Ermelo, bij kasteel Staverden. Er is een behoorlijke hoeveelheid keukenspullen gestolen.


De inbraak is zaterdagochtend ontdekt. Er is een raam geforceerd om binnen te komen. Er zijn allerlei spullen weggenomen, zoals keukenapparatuur, statafels, pannen, en grote hoeveelheden borden en bestek. Gezien de buit moet men wel met een auto of ander voertuig ter plekke zijn geweest. Als iemand iets heeft gezien roept de politie hen op om contact te leggen met de politie via 0900-8844.


2011020024

     Epe - Tas en laptop weg uit woning                        

Vanuit een woning aan de Boerrigterstraat in Epe is in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari een tas en een laptop weggenomen.


De inbraak is zaterdagochtend rond 05:00 uur ontdekt. Het is niet helemaal duidelijk hoe men de woning is binnengekomen. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Als iemand iets heeft gezien kan men bellen met de politie via 0900-8844.


2011019942

     Putten - Politie zoekt getuigen gevaarlijk rijgedrag      

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een automobilist die behoorlijk roekeloos heeft rondgereden in Putten in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 februari.


Rond 01:30 uur werd bij de politie gemeld dat er een lantaarnpaal omver gereden was op een rotonde Nijkerkerstraat - Henslare. De politie ging ter plaatse en trof de lantaarnpaal aan. Deze was al door iemand naast de weg gelegd. Op de rotonde en de weg zijn stukken glas, vermoedelijk van autolampen, en andere auto-onderdelen aangetroffen.


Na een nader onderzoek trof de politie de bestuurder niet meer aan, maar wel diverse vernielingen en sporen die mogelijk allemaal door dezelfde bestuurder veroorzaakt zijn. Zo zijn op de Achterstraat twee paaltjes omver gereden. Op de Nijkerkerstraat is verder een (net) aangereden kat aangetroffen midden op de weg en langs de weg waren diverse bandensporen te zien die aangeven dat de bestuurder mogelijk flink geslingerd heeft. Na de rotonde is ook nog een verkeersbord omver gereden. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de identiteit van de bestuurder te achterhalen en is op zoek naar getuigen. Ook kan het zijn dat de forse schade die deze persoon moet hebben opgelopen aan zijn of haar auto iemand opvalt. Als iemand meer weet kan men de politie bellen via 0900-8844.


2011019926


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --