Ingezonden persbericht


Dance DJ/Producer Dem Slackers brengt in 2011 het "Slackers" gevoel tot leven

Dem Slackers is pas 19 jaar, maar al hard op weg om internationaal een van de meest in het oog springende nieuwe Dj's/producers te worden. Zijn muziek wordt onder andere gedraaid door prominente DJ's als Tiësto, Fake Blood en Crookers. Dem Slackers heeft remixes gemaakt voor namen als Lil' Wayne, Ashton Shuffle, Mightyfools en hij reist met zijn dj-sets de wereld over. De komende 2 maanden brengt hij 2 internationale EP's uit, start hij zijn eerste officiële UK tour en organiseert hij zijn eigen dance avond genaamd "Slackers" ( 5 februari in Duycker) met gast dj's Joost van Bellen (Rauw, Valtifest), Mike Mago (Boemklatsch) en Spliph (Electric Trash).

De attitude die hij in 2011 verder wilt uitdragen is "Slack More". Dem Slackers hierover; "Vroeger was Slacker een beetje mijn nickname, ik was erg lui en liet school nogal varen. Nu betekent het vooral dat ik van het leven geniet en balans heb gevonden tussen plezier maken en de 'saaie' dingen doen."

Ondanks deze bijnaam is Dem Slackers wel degelijk hard aan het werk. Hij heeft in 2010 twee EP's uitgebracht, heeft gedraaid in landen zoals in de UK (heeft afgelopen vrijdag nog gedraaid in Cabaret Voltaire in Edinburgh), Duitsland, Portugal, Hongarije en België. Eind februari brengt hij een EP uit op het Engelse Chew! The Fat label en in het voorjaar komt er ook een EP uit bij Ministry of Sound in Australië. Beide releases zullen ondersteund worden door een tour. Dem Slackers over internationaal touren: "Nederlandse Dj's worden muzikaal gerespecteerd in het buitenland. Het is ook mijn ambitie om zoveel mogelijk te draaien naast dat ik ook meer voor andere artiesten ga produceren in 2011".

Bart B More in Fuzz Magazine (december 2010) over Dem Slackers: "Mijn tip voor volgend jaar is Dem Slackers. Een ontzettend getalenteerde jongen die de kwaliteit heeft om platen te produceren die heel veel verschillende dj's kunnen draaien."

Geplande releases:
12 februari Remix - Danny T feat Oh Snap!! - Wine Ya Waistline Dem Slackers Remix 28 februari - EP release op het Engelse Chew! The Fat Label April - EP release bij Ministry of Sound in Australië Er komen nog diverse remixes en mixtapes uit waarvan de datum nog bevestigd moet worden.

Geplande tour dates:

Clubavond Stad Datum
Slackers Hoofddorp 5-Feb
Paranoia Paradiso 12-Feb
Enzo Breda 18-Feb
CYNT Cardiff 24-Feb
Chew the Fat! London 26-Feb
Coalition Edinburgh 27-Feb
Killer Kitsch Glasgow 01-Mar
Standout Exeter 04-Mar
Stealth Nottingham 05-Mar

----