Ingezonden persbericht


Persbericht Kunstvereniging Diepenheim
8 februari 2011

---

Een primeur: Preludium 3 op twee vaste locaties van Kunstvereniging Diepenheim

Za 12 feb opent Kunstvereniging Diepenheim de tentoonstelling Preludium 3 De tentoonstelling is ingericht op twee locaties die op loopafstand van elkaar liggen. Het gaat om het gebouw dat we allemaal kennen aan de Grotestraat én om een nieuwe locatie voor het Drawing Centre Diepenheim aan de Kuimgaarden. Dit eerste nationale centrum voor tekenkunst is een onderdeel van het project KunstWerk Diepenheim.

Een primeur, want voor het eerst organiseert de Kunstvereniging een tentoonstelling op twee vaste locaties. Tijdens Kunstmoment 2010 is het gebouw aan de Kuimgaarden 1, waarin eerst galerie Nijenhove gevestigd was, voor het eerst gebruikt. Anita Groener en Semna van Ooij gebruikten de ruimte voor tekeningen aan de wand. Nu is het de beurt aan kunstenaars van de groepstentoonstelling Preludium 3 om gebruik te maken van de extra ruimte die Kunstvereniging Diepenheim voorlopig mag inzetten. Gezien het grote aantal kunstenaars dat meedoet geen overbodige luxe; er wordt werk getoond van 15 kunstenaars die hebben deelgenomen aan de Masterclass van de Canadese kunstenares Shelagh Keeley in juni 2010. Dit leverde een rijke en zeer gevariëerde verzameling tekenwerk op.

Met werk van: Sarah van den Dungen, Annemieke Fanoy, Mieke Fokkinga, Tina Hinderink (Enschede), Francis Konings, Nanette Kraaikamp, Semna van Ooy, Alisa Osinga, Marisa Rappard, Froukje Reitsma (Lattrop), Nina Roos, Berenice Staiger, Willem Stolwijk, Kim Streur en Rozemarijn Westerink.

Overigens zijn de openingstijden van het Drawing Centre Diepenheim aan de Kuimgaarden tijdens Preludium 3 dezelfde al die van de Kunstvereniging aan de Grotestraat 17.




Ingezonden persbericht