Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-02-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 12 februari
Radio 1 - 11.04 uur

TROS KAMERBREED BEZOEKT LIMBURG
IN AANLOOP NAAR PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart bezoekt TROS KAMERBREED drie provincies. Zaterdag 12 februari komt het programma vanuit Limburg, in café De Perroen aan het Vrijthof in Maastricht. De gasten zijn politieke Limburgers: Frans Timmermans (PvdA Tweede Kamerlid), Martijn van Helvert (CDA-lijsttrekker Limburg), Mark Verheijen (VVD-lijsttrekker Limburg en waarnemend partijvoorzitter VVD) en Roland van Vliet (PVV, kandidaat-gedeputeerde Limburg en Tweede Kamerlid).

Wat maakt een Limburger een Limburger? De PVV wil geen halalvlees op het provinciehuis, maar geeft de voorkeur aan rundvlees met azijn. Volgens het CDA-verkiezingsprogramma bestaat de Limburgse identiteit uit wierrook en bier. De PvdA wil een Limburgs imago van Laptop und Leedjeskonkoer en de VVD wil Limburg behoeden voor een extreme toestroom van varkens uit Brabant en Gelderland.

Hoe belangrijk is de provinciale identiteit? Welke rol speelt dit in de politiek? Hoe open staat de provincie voor veranderingen? En welke partij vindt de meeste aansluiting bij de potentiële kiezer?

Over deze en andere zaken waar de provincie iets over te zeggen heeft, zoals economie en werkgelegenheid, een uur lang een debat in TROS KAMERBREED, onder leiding van Kees Boonman en Margriet Vroomans.

Publiek is welkom bij uitzending.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.