Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstelkwartier: start van een nieuwe Amsterdamse woonwijk aan de Amstel. Start bouw dit voorjaar, eerste verkoop start op 12 februari a.s.

Amsterdam, 10 februari 2011

Het Amstelkwartier is de nieuwe woonwijk aan de Amstel gelegen binnen de ring van Amsterdam. Hier, aan een brede bocht van de rivier tegenover de Omval, realiseren de geselecteerde ontwikkelaars en de Gemeente Amsterdam straks meer dan 1.100 woningen, een brede school, een klimaatneutraal hotel en een park langs de Amstel. De betrokken partijen zijn bijzonder verheugd dat ondanks de crisis de start bouw van de eerste fase van deze echte Amsterdamse woonwijk binnenkort toch doorgang vindt. De eerste woningen worden naar verwachting in 2013 opgeleverd.

Amstelkwartier: grootstedelijk woon/werkgebied
In het Amstelkwartier is in de eerste fase ruimte voor meer dan 1.100 woningen, 5.500 m2 bruto vloeroppervlak voor werken en winkelen, een hotel, een kinderdagverblijf en een brede school. Het woningaanbod is divers in omvang en prijsklasse. In een deel van de ruimtes op de begane grond is de mogelijkheid voor bedrijven om zich te vestigen.

Ontwikkelaars
De woningen op het Amstelkwartier worden gebouwd door verschillende (combinaties van) ontwikkelaars: de combinatie KondorWessels Vastgoed/Rochdale gaat twee bouwblokken realiseren. De Maarsen Groep, AM en de combinatie LSI/NL Development ontwikkelen elk één bouwblok. Amstelside ontwikkelt het hotel. Op de website www.amstelkwartier.nl zal worden aangekondigd wanneer en op welke wijze de nieuwe woningen de verhuur of verkoop in gaan.

Verkoopmanifestatie eerste koopwoningen Amstelkwartier op 12 februari Op zaterdag 12 februari a.s. vindt een verkoopmanifestatie plaats van 13:00 tot 15:00 uur in Café restaurant Kaap Kot voor het project Amstel-life. Dit is een project van LSI/NL Development. Hier komen 56 koopwoningen in diverse prijscategorieën. Voor meer informatie over dit specifieke project zie de website www.amstel-life.nl Later volgt ook de verkoop van de andere projecten, zoals de studentenwoningen Villa Mokum van AM (www.villamokum.nl).

Buitendijks park en drijvend zwembad
De gemeente realiseert aan de Amstel een openbaar park. Behalve het park komen er bij het Amstelkwartier langs de Amstel ook nog horecavoorzieningen, een jachthaven en een drijvend zwembad. Dit bad, BadBuiten, dat in de zomer van 2010 is geopend, blijft tot en met 2012 op de huidige locatie, bij Café restaurant Kaap Kot, drijven. In de toekomstige jachthaven met horeca zal het drijvend zwembad definitief komen te liggen.

Duurzaam Hotel
Het 4-sterren+ hotel krijgt 22 verdiepingen en biedt aan ruim 300 hotelkamers plaats. Ook komen hier o.a. een restaurant en een brasserie, een vergader/congresruimte en een business clublounge op de hoogste verdieping. Het hotel wordt klimaatneutraal gebouwd en geëxploiteerd. Amstelside heeft de ambitie om hier het meest duurzame hotel van Europa te bouwen en exploiteren. Kijk voor meer informatie op www.amstelkwartier.nl en op www.amstel-life.nl