Ingezonden persbericht

MET HET OOG OP DE TOEKOMST
Toch Nederlandse inbreng in Grand Prix

Het nieuwe Nederlandse RW Racing GP is afgereisd naar Estoril om deel te nemen aan de 2de officiële IRTA test. Roelof Waninge uit Dwingeloo heeft deze week een nieuw Nederlands Grand Prix team opgericht. Zijn doel van "RW Racing GP" is om in de komende jaren ruimte voor Nederlands Wegracetalent te behouden op het hoogste niveau. Volgens de oprichter van het team is het belangrijk dat er in Nederland een Grand Prix team blijft bestaan. Nederlands talent moet een doel hebben om na te streven en de Nederlandse wegracesport moet een team op wereldniveau behouden. Door middel van vele initiatieven wordt hier op diverse niveaus al hard aan gewerkt zoals bijvoorbeeld het "Kids on Track" programma en het zou dan ook zonde zijn als het laatste stapje niet meer gezet kan worden.Helaas was het financieel niet haalbaar om Jasper Iwema uit Hooghalen dit jaar een plek in het team te geven, anders was dat zeker zeer wenselijk geweest.Daarom zal dit seizoen de Spanjaard Luis Salom voor de Drentse formatie uitkomen. Salom reed vorig seizoen al in het team van Molenaar waar Roelof Waninge jarenlang sponsor was.
Luis Salom: "Ik ben erg blij dat het toch nog goed gaat komen. De laatste weken waren voor mij echt een hel. Als rijder wil je je eigenlijk geen zorgen maken over het team waarvoor je getekend hebt maar helaas door de situatie die er heerst in zowel Nederlandse economie als in de rest van de wereld wordt het steeds moeilijker voor de teams om het benodigde budget te vinden.Mijn dank gaat dan ook uit naar Roelof van wie ik de kans krijg om mijn volledige potentieel te laten zien dit jaar en samen met mijn chef monteur Hans Spaan en monteurs kan racen. Ook wil ik mijn persoonlijke sponsoren bedanken. Het was voor iedereen een tijd van onzekerheid maar mede ook door hen is dit mogelijk gemaakt. Hasta La Victoria Siempre!"
Roelof Waninge: "Er moet echt nog wel het e.e.a. geregeld worden maar ben iedereen die vertrouwen heeft uitgesproken in ons erg dankbaar. Zoals Luis al zegt is het een vervelende tijd geweest voor alle betrokken partijen echter ben ik blij dat iedereen weer zijn plekje heeft gevonden. Ik heb dan ook een heel goed gevoel over aankomend seizoen. Hans Spaan, team manager Marlon Fluit en de monteurs zijn super gemotiveerd en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen! Laat het maar beginnen!"

-Einde persbericht-