Vereniging FME-CWM


Solar missie naar de westkust van de VS

Datum: 13 t/m 18 februari 2011
Locatie: Westkust, Verenigde Staten

Van 13 tot en met 18 februari 2011 kunt u deelnemen aan een handelsreis naar de westkust van de Verenigde Staten, met als thema zonne-energie. Deze handselsreis wordt georganiseerd door Cleantech Holland, Holland Solar en het Nederlands consulaat te San Francisco.

Naast het profileren van de Nederlandse industrie in de VS, is het voornaamste doel om de Nederlandse industrie en kennisinstellingen in contact te brengen met potentiële klanten en/of samenwerkingspartners. De reis wordt georganiseerd rondom de Solar beurs Photon in San Francisco. Voorafgaand wordt een bezoek gebracht aan Phoenix, waar deelnemers door collectieve bezoeken en een seminar in contact worden gebracht met lokale partijen.

De markt in de VS

Arizona en Californië lopen binnen de VS voorop als het gaat om duurzaam energiebeleid en ontwikkelingen op het gebied van solar technologie. Door diverse incentives is een industriecluster (Solar Valley) ontstaan dat wordt versterkt door een aantal vooraanstaande kennisinstellingen.

Californië is met afstand Amerika's grootste staat voor zonne-energie en hernieuwbare energie. Deze staat produceert nu ongeveer tweederde van alle zonne-elektriciteit in de Verenigde Staten. Cijfers laten zien dat deze `green lead' zich ook terugbetaalt. Het aantal groene banen in Californië stijgt sneller dan reguliere banen en er werd tussen 2006 en 2008 in Californië meer dan 6,5 miljard dollar door venture capitalists geïnvesteerd in `groen'. Ook het aantal patenten en bedrijven groeit hard.

Zonne-energie is in Arizona sterk in opkomst. Waarbij de Renewable Portfolio Standard van 15 procent in 2030 deze ontwikkeling aanwakkert. Arizona State University (ASU) timmert hard aan de weg op het gebied van solar. De universiteit heeft meerdere subsidies gekregen uit het DOE Solar America Initiative, dat als doel heeft in 2015 vijf tot tien MW nieuwe capaciteit neer te zetten. Vooral de energiebedrijven Arizona Public Service en Salt River Project zijn zeer actief.

Programma (concept)

Zondag 13 feb
Heenreis Phoenix, welkomstontvangst met briefing en introductie

Maandag 14 feb
Ochtend: Seminar met diverse lokale sprekers en matchmakinglunch Middag: bezoek aan First Solar of Universiteit van Arizona Avond: transfer naar San Francisco

Dinsdag 15 feb
Ochtend: evt. bezoek aan (energie)bedrijf of
universiteit/kennisinstelling
Middag: collectief bezoek nr. 2

Woebnsdag 16 en donderdag 17 februari
Photon wordt op 16 en 17 februari 2011 georganiseerd in San Francisco. Op de beurs wordt een collectieve stand gehuurd die ter beschikking staat aan deelnemende bedrijven. Dit biedt deelnemers de kans om afspraken te maken op de beurs, contacten op te doen en zichzelf te presenteren in een `Holland Lounge' van 27m2. Details vindt u hier. (Kies voor aanvink optie: Congres dag 4 november, EUR 0,- )

Vrijdag 18 februari
Individuele afspraken of terugreis

Het handelsbezoek richt zich naast de beursdeelname op (collectieve) meetings met OEM's, R&D instituten/universiteiten en mogelijke financiers (Venture Capital). Nadere invulling is afhankelijk van het profiel van deelnemende bedrijven/instellingen/instituten.

Aanmelden en kosten

Deelnamekosten bedragen EUR 2.875,- (excl. btw en eigen reis- en verblijfskosten) per bedrijf. Inbegrepen is deelname aan Photon waar deelnemende bedrijven gebruik kunnen maken van een collectieve stand van 27m2. In overleg kunnen enkele producten en één poster per bedrijf in de stand worden gepresenteerd. U kunt zich hier aanmelden. Bekijkt u ook de algemene voorwaarden.

Details

Uitgebreide informatie over de ontwikkelingen aan de Westkust van de VS is te vinden in het artikel van Bianca Oudshoff, TWA NL consulaat San Francisco . Het Solar rapport van US Solar Energy Industries Association kunt u, i.v.m. de grootte van het bestand, apart opvragen bij Cleantech Holland door een bericht te sturen aan E, nicole.de.borst@fme.nl

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Dubelaar, T (079) 353 13 90, E dub@fme.nl