Persberichten
RETAIL MARKET EN PAPER & CONVENIENCE SHOW GAAN NAUWER SAMENWERKEN Publicatiedatum: 17-01-2011
Retail Market, het beursinitiatief van Retail Development Company (RDC), en de Paper & Convenience Show gaan nauw samenwerken. Voor de tweede editie van de in totaal vier Retail Markets in 2011 slaan we de handen in een: twee beurzen voor de prijs van één. Retail Market zal onderdeel zijn van de eerstvolgende Paper & Convenience Show, van 13 t/m 15 februari in Autotron Rosmalen. Meer paper, meer convenience.

De organisatoren van de Paper & Convenience Show zijn blij met deze samenwerking. VNU Exhibitions heeft altijd gestreefd naar zoveel mogelijk efficiëntie en gemak voor zowel bezoekers als exposanten. Door markten bij elkaar te brengen en mensen niet onnodig veel beurzen te laten bezoeken, maar partijen te concentreren en te laten samenwerken. Op één plek, op één moment compleet op de hoogte raken van alle actuele ontwikkelingen in de branche en je hele netwerk tegen te komen - onze beurs heeft niet voor niets convenience in de naam.

Krijn ten Hove, mede-organisator van de beurs: "RDC vertegenwoordigt een groep van ruim 350 winkels, die gewend zijn hun seizoens- en actie-inkopen op een beurs te doen. Het is goed dat door deze samenwerking de inkoopmomenten plaatsvinden op de Paper & Convenience Show."

Bas de Bruin van VNU Exhibitions stelt dat Retail Market en de Paper & Convenience Show door deze samenwerking het signaal aan de markt geven dat beide partijen oog hebben voor de wensen van leveranciers en retailers. De Bruin: "Daarnaast zijn wij van mening dat beide partijen elkaar kunnen versterken en daarmee dus ook Retail Market en Paper & Convenience Show, door gebruik te maken van elkaars sterke punten."

De datum voor de eerstvolgende Retail Market, 7 maart, is met de samenwerking vervroegd naar 13 t/m 15 februari. Groot voordeel is dat de Retail Market naar drie dagen groeit. "Hoewel we net de eerste editie van Retail Market achter de rug hebben, die door de deelnemers en bezoekers positief werd beoordeeld, past deze samenwerking in ons streven om op termijn te komen tot meer branchebrede en organisatie overstijgende beurzen", stelt Amin Usman, commercieel directeur van RDC. "Wij zijn zeer verheugd dat de organisatoren van de Paper & Convenience Show ons een voorstel hebben gedaan om op de komende beurs tot een samenwerking op lange termijn te komen. De eerste stap naar concentratie op de 'beursmarkt' is gezet. Goed voor leveranciers, goed voor ondernemers en goed voor de markt."

RDC zal op de komende Paper & Convenience Show aanwezig zijn met een eigen stand met een complete winkelinrichting van haar formules The Read Shop, The Read Shop Express, Plantage en Thuiskantoor.



VNU Exhibitions