Gemeente Voorschoten

seenu singh

13 februari Pianorecital Seenu Singh

Op zondag 13 februari om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianist Seenu Singh een pianorecital tijdens een middagconcert in verzorgingshuis Adegeest aan de Bachlaan 21. Deze jonge concertpianist speelt meesterwerken van Chopin en Beethoven. Het concert valt binnen de reeks 'Geef Adegeest vleugels' en is voor iedereen toegankelijk.

Nieuw talent

De `Chopin Recital' en `Beethoven Recital' van Sin zijn geselecteerd door 'Nieuw Talent', een initiatief van de Vlaamse Overheid om getalenteerde jonge kunstenaars te promoveren in België. Singh wordt ook regelmatig uitgenodigd om op speciale internationale gelegenheden te mogen spelen. Op aanbeveling van Maestro Zubin Mehta werd Seenu begeleid door M. Rudolf Buchbinder tijdens de concert-tournee van M. Buchbinder in België.

Diverse prijzen

Singh viel reeds in de prijzen van verschillende internationale pianowedstrijden, zoals onder andere een tweede prijs in de hoogste categorie 'Supérieur 2', behaald op de 7de Internationale Piano Wedstrijd van het Russische Conservatorium Alexander Scriabin te Parijs in 2007. Hij won de derde prijs in de hoogste categorie op het "Concours International de Piano 'Simone-Delbert Février, France Côte d'Azur' in Nice (Frankrijk) in 2007, '1ste médaille à l'unanimité' op het 'XIIème Concours de Piano de Brest Catégorie Z : Chopin' te Brest (Frankrijk) in 2007. Seenu volgde verschillende masterclasses bij andere gerenommeerde artiesten, zoals M. Kum-Sing Lee, Mevr. Irene Russo en M. Jan Wijn.

Meer informatie

Het concert valt binnen de reeks Geef Adegeest vleugels en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 5,00 , bewoners van verzorgingshuis Adegeest betalen slechts euro 2,50 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Bachlaan 21, Voorschoten, 070 754 43 33.

Zie ook www.florence-zorg.nl onder Activiteiten.
* 13 februari 2011