Ingezonden persbericht


Schutrups Wandeldag voor dertiende keer

EXLOO - Wandelen is een sportieve gezonde uitlaatklep. Drie keer een half uurtje wandelen per week en uw gezondheid vaart er wel bij. Gezondheid en zorg en aandacht voor voeten en schoeisel staan dan ook voorop bij de Schutrups Wandeldag in Exloo. Op zondag 13 februari wordt alweer de dertiende editie van dit befaamde wandelevenement gehouden.

"De Schutrups Wandeldag wordt door duizenden wandelaars gezien als het begin van het wandelseizoen", zegt organisator Jan Schutrups. "Maar ook niet geoefende wandelaars komen graag naar Exloo om deel te nemen. Voor de gezelligheid, maar ook omdat wandelen in de vrije natuur een gezonde bezigheid is."

Ook de dertiende wandeldag heeft weer de bekende ingrediënten. Net als bij de vorige afleveringen kunnen kinderen samen met leden van de scouting brood bakken, treden De Hondsrugzangers op en is er voor iedereen snert met roggebrood en spek.

Het afgelopen jaar kwamen ruim 3000 deelnemers uit heel Nederland naar Exloo voor de wandelingen over vijf, tien, vijftien of 25 kilometer. De routes zijn uitgezet door de uitgestrekte bossen en heidevelden rondom Exloo. De Schutrups Wandeldag is ook opgenomen in de agenda van de KNLBO, de Nederlandse wandelbond.

De start op 13 februari is tussen 8.30 en 14.00 uur bij de winkel van Schutrups Schoenen aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Voor de 25 kilometertocht kan tot uiterlijk twaalf uur worden gestart. Aanmelden kan via de website www.schutrups.nl. Deelname kost 7,50 euro. Alle deelnemers krijgen een waardecheque voor korting in de winkel van Schutrups Schoenen. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis meewandelen.