Ingezonden persbericht


-----------------------

3 februari 2011

Prof. dr. Herman Pleij geeft lezing in Nieuw Land

Lelystad- Op zondag 13 februari geeft prof. dr. Herman Pleij een lezing in Nieuw Land. De lezing begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Na afloop is er mogelijkheid voor deelname aan een wijnproeferij.

Prof. dr. Herman Pleij, emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde, is één van de beste sprekers in Nederland. Als één van de weinigen weet hij een breed publiek enthousiast te maken voor cultuurhihistorische onderwerpen en inzicht te geven in de historische achtergrond van wat wij in de huidige maatschappij als 'typisch Nederlands' beschouwen.

Kaarten kosten E 10,00 per lezing, inclusief museumbezoek. Vrienden van Nieuw Land en houders van een museumjaarkaart betalen slechts E 5,00. Na iedere lezing is er mogelijkheid voor deelname aan een wijnproeverij in café-restaurant van Nieuw Land. Wijnkenner Nico Huffels van CCI Wijnen uit Lelystad vertelt u alles over de wijn en de streek van afkomst. Om de smaak van de wijn optimaal uit te laten komen worden diverse soorten kaas en olijven geserveerd. U kunt zich voor lezing en eventuele wijnproeverij aanmelden via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. lezing 13 februari of via 0320- 225 900. Voor de wijnproeverij geldt een minimaal aantal deelnemers van 15 personen.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.