Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Verjaardagssoos voor 65-plussers in Beverwaard

13 februari van 13.00 - 17.00 uur

Op zondag 13 februari aanstaande organiseert Perspect een verjaardagssoos voor 65-plussers in de wijk Beverwaard. De feestelijke middag is van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in trefpunt De Focus, Oude Watering 324. De middag is gratis, alleen drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan door even te bellen met het trefpunt op 010 707 49 35.

Perspect besteedt al jaren aandacht aan ouderen. Eén van de activiteiten die regelmatig wordt georganiseerd is een verjaardagssoos met speciale aandacht voor de jarigen van die maand. Deze activiteit kan iedere keer rekenen op tientallen enthousiaste deelnemers. Er is een leuk programma met muziek, een activiteit, koffie met een stukje taart en altijd tot slot een kopje soep.

Zelfredzame wijken
In de loop van 2009 is de deelgemeente IJsselmonde gestart met de uitwerking van het thema zelfredzame wijken. In juli 2010 zijn zes pilot-projecten in IJsselmonde van start gegaan die de zelfredzaamheid van wijken verbeteren. Eén van die projecten is Proficiat van Perspect. Het project houdt in dat alle 65-jarigen in IJsselmonde een verjaardagsbezoek krijgen van een vrijwilliger. Perspect heeft vrijwilligers getraind om deze bezoeken af te kunnen leggen. Tijdens het bezoek wordt informatie gegeven over activiteiten en voorzieningen in de wijk. Alle 65-plussers krijgen bovendien een uitnodiging voor een verjaardagssoos, één keer per twee maanden.

Proficiat wordt financieel mogelijk gemaakt door deelgemeente IJsselmonde en SoZaWe.