Nederlands Studenten Kamerkoor tovert magische woorden


Utrecht, 20110118 -- In februari & maart 2011 zal het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) in heel Nederland concerten geven met zijn programma MAGIC WORDS. Illusie, theater, poëzie, storm, vuurwerk, spreekkoren en levensgrote partituren zijn enkele steekwoorden die het programma omschrijven. De slagwerksolist Ramon Lormans maar ook de zangers zelf zullen verschillende slagwerkinstrumenten bespelen. Tijdens de tournee MAGIC WORDS zal Maria van Nieukerken het NSK voor de tiende maal dirigeren en worden o.a. Flight of the Bumblebee (Rimsky-Korsakov), Songs of Ariel (Frank Martin) en Bird Lives (de Bruin) uitgevoerd.

Het NSK is een projectkoor dat in 1974 werd opgericht en ieder najaar door middel van audities opnieuw wordt samengesteld. Tijdens een intensieve repetitieperiode bestaande uit drie weekenden en een repetitieweek studeren 36 jonge, getalenteerde amateurzangers een professioneel, modern-klassiek programma in. Podiumpresentatie en theatrale elementen spelen hierbij een belangrijke rol. Vocal coach Sabine Wüthrich zal het gehele project aanwezig zijn om de zangers individueel zangles te geven en in de stemgroepen aandacht te besteden aan stemgebruik en samenzang.

Programma

Ook dit jaar komt het NSK met een veelzijdig en ambitieus programma waarin de Songs of Ariel (Frank Martin) als uitgangspunt dienen. Met name het verhaal uit The Tempest (De Storm) van Shakespeare, waar Songs of Ariel op gebaseerd is, was de grote leidraad voor het bijeenzoeken van de andere stukken voor het programma. Eén van de centrale thema's van The Tempest is de verhouding tussen werkelijkheid en illusie. Verschillende elementen uit het verhaal leidden dan ook tot de theatrale verbeelding van de muziek op het podium. Er is gekozen voor de programmatitel MAGIC WORDS, naar het gelijknamige werk van Geoffrey Burgon, omdat deze titel precies de lading van het hele programma dekt. Een programmatoelichting vindt u op de volgende pagina.

Concertdata

Zondag 13 februari Uitzending optreden TV-programma Vrije Geluiden, 10.30u
Zaterdag 19 februari Eindhoven, Studentenkapel, 20.15u
Zondag 20 februari Amsterdam, Spiegelzaal (Concertgebouw), Radio 4, 10.00u
Zondag 20 februari Enschede, Grote Kerk, 14.30u
Donderdag 24 februari Nijmegen, Paduakerk, 20.15u
Vrijdag 25 februari Utrecht, Pieterskerk, 20.15u
Zaterdag 26 februari Groningen, Lutherse Kerk, 20.15u
Vrijdag 4 maart Leiden, Marekerk, 20.15u
Zaterdag 5 maart Amsterdam, Het Concertgebouw, 20.15u

Informatie en kaartverkoop

Meer informatie over het NSK en de concerttournee MAGIC WORDS is te vinden op www.nskk.nl. Voor kaartverkoop kan men contact opnemen met het koor via reserveringen@nskk.nl of bel 06-16708410.

Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK)

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Faber, secretaris NSK2011 (ook voor hoge kwaliteit foto's). Tel.nr.: 06-16708410 info@nskk.nl | Voor de meest recente foto's: www.nskk.nl