Ingezonden persbericht


Persbericht

Schoorl, 18 januari 2011

Hugo van den Broek maakt come back in Schoorl

Hugo van den Broek maakt op zondag 13 februari 2011 zijn come back tijdens de Groet Uit Schoorl Run. Hij komt terug van een achillespeesblessure en gaat van start op de internationale 10 kilometer. De PWN Egmond Halve Marathon, eerder deze maand, kwam nog te vroeg voor Van den Broek. In Schoorl kan de langeafstandsloper zich weer meten met de Nederlandse top en zich voorbereiden op het jaar 2011.

Na de marathon tijdens het Europees kampioenschap in Barcelona kreeg Van den Broek opnieuw last van zijn achillespezen. In 2007 werd hij al geopereerd aan zijn linkerhiel, maar in 2010 bleef hij hier last van hebben. Hij besloot daarom om in augustus opnieuw onder het mes te gaan. Na een succesvolle operatie en een voorspoedig herstel lijkt hij nu fit te zijn om de strijd aan te gaan tijdens de Groet uit Schoorl Run. In 2010 won Van den Broek de ASICS Halve Marathon in Schoorl in een persoonlijk record van 1.03.42.

Internationale 10 kilometer
De 10 kilometer van Schoorl is de sterkst bezette Nederlandse wegwedstrijd op de 10 kilometer. De kracht van deze wedstrijd is dat in deze periode van het jaar zowel de specifieke wegatleten, cross specialisten als baanatleten van start gaan. Tijdens de vorige editie in 2010 stonden er maar liefst 10 atleten bij zowel de mannen als de vrouwen in de top 20 van snelst gelopen tijden door Nederlanders op de 10 kilometer (bron: Atletiekunie). Niet voor niets is het NK 10 kilometer een aantal jaren in Schoorl geweest (2005 t/m 2008). Atleten beschouwen deze wedstrijd nog steeds als een soort NK revanche.

Het topatletenveld op zondag 13 februari bestaat naast de Nederlanders uit Belgen en enkele atleten uit Denemarken en Noorwegen.

Overige afstanden

Naast de internationale 10 kilometer kan men in Schoorl de volgende afstanden lopen; 10 kilometer recreanten, de ASICS Halve Marathon en de ASICS 30 kilometer. Waarbij de laatste afstand een uitstekende voorbereiding is op een Marathon in het voorjaar. Uiteraard ontbreken de Kids niet, zij lopen een afstand van 1400 meter.

Inschrijven

Voor alle afstanden kan men zich nog inschrijven t/m zondag 23 januari 2011

Bijlage: Hugo van den Broek wint de ASICS Halve Marathon in Schoorl 2010

Noot aan de redactie (