Ingezonden persbericht


zondag 13 februari in SYB:

feestelijke afsluiting en Q&A:

ZIMMER FOR FAB
Noa Giniger

16 uur

Overige openingstijden: 12, 13, 19 en 20 februari van 13:00 - 17:00 uur, en op afspraak Hoofdstraat 70 Beetsterzwaag www.kunsthuissyb.nl

De afgelopen weken keerde Noa Giniger het intieme creatieve proces binnenstebuiten en opende de deuren van haar studio. Zes kunstenaars deelden ieder een week haar 'Zimmer', of vakantiehuis, voor een in-situ dialoog. Hiermee overbrugde Giniger de fysieke afstand die hen normaal gesproken scheidt. De uitkomsten van deze ontmoetingen komen samen op een weblog; een platform dat de essentie van het proces toont en de besproken thema's verweeft in een meer universele bespreking. Dit voortdurende mozaïek documenteert de geïsoleerde tijd samen en onthult de uitwisseling van gedachten en emoties die plaats vonden tijdens de werkperiode.

De tweede fase van het project behelst een publicatie met werk van elke kunstenaar en laat zowel hun uniciteit als hun overeenkomsten zien. Het kunstenaarsboek verschijnt later dit jaar.

De genodigde kunstenaars zijn Gaelle Boucand (FR/DE), Anat Spiegel (IL/NL), Halina Kliem (DE), Shana Moulton (US), Keren Benbenisty (IL/FR) en Rada Boukova (BG/FR).

Op zondag 13 februari presenteert Noa Giniger haar project met onder andere een Q&A. De zes gasten van Giniger zullen fysiek of virtueel aanwezig zijn.

Noa Giniger (Israël, 1977) behaalde in 2005 haar diploma aan de Beaux-Arts in Parijs, studeerde een jaar als uitwisselingsstudent aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh (US) en studeerde in 2008 af aan De Ateliers in Amsterdam. Haar werk was onder andere te zien in tentoonstellingen in Nederland, Duitsland, Israël, Frankrijk, België en Canada. Giniger woont en werkt in Amsterdam en Tel Aviv.