Politie Drenthe

Zondag 13 februari 2011

Provincie Drenthe, 13-02-2011

Politie zoekt getuigen steekincident Kerspellaan

EMMEN De politie is op zoek naar getuigen van een steekincident aan de Kerspellaan. Vrijdagavond rond 21.15 uur is een 54-jarige man uit Emmen op de Kerspellaan neergestoken. De man liet zijn hond uit op een grasveldje grenzend aan de Kerspellaan toen een man hem voorbij liep. Plots voelde de man iets op zijn rug. Het bleek dat de man was neergestoken. De dader is er vandoor gegaan in de richting van de Lippingeslag. Het slachtoffer is opgevangen in een woning aan de Kerspellaan waarna alle hulpdiensten zijn gealarmeerd. De man is overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen, waar hij aan zijn steekwond is geholpen. De politie heeft het plaats delict afgezet is en een onderzoek gestart. Op aanwijzingen van het slachtoffer is er later die avond een 40-jarige man uit Emmen op de Laan van de Bork aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van dit steekincident. In het bijzonder naar een jonge vrouw op een fiets welke rond 21.15 uur vanuit de Statenweg in de richting van de Kerspelflat fietste. De politie wil graag met haar in contact komen. Daarnaast wil de politie ook in contact komen met anderen die wellicht rond dit tijdstip iets bijzonders gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Kerspellaan/Lippingeslag. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emmen via 0900-8844.

Ongeval door slecht weer

EMMEN Zaterdagmorgen heeft er een ongeval plaats gevonden op de Dorpsstraat. Een 23-jarige automobiliste uit Valthermond reed over de Dorpsstraat in de richting van Weerdinge waar zij de bocht naar rechts nam. Zijn gleed daarbij naar links, vermoedelijk door het slechte weer. De vrouw probeerde het voertuig te corrigeren door naar rechts te sturen, maar raakte de stoeprand waarna ze tegen de auto van een 50-jarige Emmenaar botste. Deze kwam uit de tegengestelde richting. De vrouw is ter controle overgebracht naar de dokterspost.

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag is een 52-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man had etenswaren meegenomen zonder te betalen uit een winkel aan de Alteveerstraat. Het winkelpersoneel zag dat de man de etenswaren onder zijn jas stopte en langs de kassa liep. De man kon buiten worden aangehouden en is later overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

ASSEN Zaterdagmorgen zijn een man van 67 jaar en een vrouw van 73 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Het echtpaar werd door het winkelpersoneel van een winkel aan De Triade betrapt toen zij etenswaren onder hun jas stopten en langs de kassa liepen zonder te betalen. Het winkelpersoneel hield het echtpaar aan. Kort daarna konden zijn worden overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen beide opgemaakt.

Alcomobilist aangehouden

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige automobilist uit Meppel aangehouden. De man reed over de Anjerlierstraat toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies een A (alert) waarop hij is aangehouden. Bij de ademanalyse blies de man 495 ug/l (1,2 promille). Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is ingevorderd, tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Man met slagwapen aangehouden

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Beilen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de jongeman een slagwapen had verstopt op de Markt. Ter plaatse zagen agenten dat de man wederom naar een slagwapen liep. Hierop is de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor vernieling

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding van en conflict aan de Wethouder Bergerweg. Ter plaatse bleek dat er oneindigheid was ontstaan tussen een 20-jarige man uit Groningen en een 25-jarige taxichauffeur uit Zuidlaren. De man uit Groningen had hierbij een spiegel van de taxi getrapt. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uitgaansgeweld

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Beilen aangehouden. De man wordt er van verdacht een 20-jarige man uit Nieuwleusen te hebben mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg. De man uit Beilen is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een vechtpartij op de Hoofdstraat. Nadat beide vechtende groepen uit elkaar waren gehaald, bleef de Hoogevener zich vervelend gedragen. Nadat hij voor de tweede maal portiers van een uitgaansgelegenheid aan de Kerstraat lastig viel is de man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autodief op heterdaad aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Getuigen zagen dat de man aan het inbreken was in autos welke geparkeerd stonden aan het Van Echtensplein. De politie kon de man hierop op heterdaad aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Man ziet afslaande automobiliste over het hoofd

HAVELTE Zaterdagmorgen is een 26-jarige man uit Steenwijk gewond geraakt bij een ongeval. Een 19-jarige automobiliste uit Assen reed over de Ossenweiden en wilde linksaf slaan een oprit van een woning in. Op het moment dat de vrouw afslaat, haalt de man uit Steenwijk haar in. De vrouw reed tegen de flank van de auto van de man uit Steenwijk. Hij kwam vervolgens met zijn auto tot stilstand tegen een boom. Beiden konden zelf uit de auto stappen, maar de man uit Steenwijk is later ter controle overgebracht naar het Diaconessenhuis in Meppel.