Politie Groningen

Zondag 13 februari 2011

Provincie Groningen, 13-02-2011

Man aangehouden voor huiselijk geweld

SAPPEMEER De politie heeft zaterdagavond een 28-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn even oude vrouw. De vrouw verklaarde dat zij een woordenwisseling had met haar man, waarbij zij met haar hoofd tegen de muur zou zijn geslagen. De vrouw is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Het stel krijgt een hulpverleningstraject huiselijk geweld aangeboden.

Man in rolstoel uit woning vol rook gehaald

GRONINGEN De brandweer heeft zaterdagavond een 88-jarige bewoner uit zijn huis aan de Oliemuldersweg in Groningen gehaald. Buurtbewoners hadden gezien dat de woning vol rook stond. rook. De man, die in een rolstoel zit, is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de rookontwikkeling. Op het gasfornuis werd een volledig droog gekookte pan aangetroffen. Van feitelijke brand was geen sprake.

Automobilist met hoge snelheid over de A7

SAPPEMEER De politie heeft zaterdagavond een 41-jarige automobilist uit Haren staande gehouden. De man reed met hoge snelheid over de A7 vanaf Sappemeer in de richting van Groningen. Na correctie werd een snelheid van 164 km/uur geklokt, terwijl 120 km/uur de maximum toegestane snelheid is. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens bekeurd voor vechten op straat

GRONINGEN Een 16-jarige jongen uit Slochteren en een 17-jarige jongen uit Groningen hebben zaterdagavond een bekeuring gekregen voor vechten op straat. In de Oosterstraat was het onrustig in een groepje jeugd. De bekeurde jongens hadden klappen uitgedeeld, maar het werd niet duidelijk wat er precies was gebeurd. De jongens die waren geslagen, waren inmiddels vertrokken. Daarop hebben de verdachten een bekeuring gekregen.

Automobilist tegen boom

LUCASWOLDE Een 19-jarige automobilist uit Midwolde is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De beginnend bestuurder had in een flauwe bocht van de Hooiweg in Lucaswolde de macht over het stuur verloren. Hij kwam tegen een boom tot stilstand. De jongeman is met pijn aan onder anderen zijn been overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte ernstig beschadigd en is afgesleept.

Twee aanhoudingen na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Groningen, 20 en 21 jaar, aangehouden. Agenten zagen in de Marktstraat een andere 21-jarige Stadjer op de grond liggen met verwondingen in het gezicht. De twee later aangehouden verdachten renden vervolgens weg. Zij konden worden achterhaald en zijn ingesloten voor nader onderzoek. Een getuige had gezien dat het slachtoffer in het gezicht was geslagen en geschopt. Verdachten en slachtoffer stonden voor de ruzie met elkaar te praten, maar zijn geen bekenden van elkaar. De politie onderzoekt de zaak.

Scooterrijder zonder rijbewijs scheldt agenten uit

GRONINGEN Een 18-jarige scooterbestuurder uit Groningen is zaterdagmiddag bekeurd. De man reed op de Amkemaheerd in Groningen een politieauto tegemoet en uitte beledigende woorden in de richting van agenten. Toen de agenten de man hierop aanspraken, bleek bovendien dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Hiervoor is hij bekeurd. Voor de beledigingen is hij met een waarschuwing weggekomen.

Automobiliste gewond bij aanrijding

ZOUTKAMP Een 57-jarige automobiliste uit Zoutkamp is zaterdagmiddag op de Panserweg in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw is door onbekende oorzaak in de berm beland en kwam na een stuurcorrectie tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De brandweer heeft het dak van de auto gehaald, om het slachtoffer uit de auto te halen. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Koperdieven gestoord

LEEK Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat koperdieven in Leek hun werk niet konden afmaken. De getuige zag zaterdagavond twee personen op een bedrijfsdak aan het Industriepark in Leek. De gealarmeerde politie heeft met meerdere agenten en de politiehond in de omgeving gezocht. Er werden wel inbrekersgereedschappen en een hoeveelheid koper aangetroffen, maar de personen zijn ontkomen. De spullen zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist tegen boom

TER APEL Een 54-jarige automobilist uit Twello is zaterdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man is op de N366 bij Ter Apel door onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom beland. Hij is met pijn aan hoofd en nek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Alcohol in het verkeer

PROVINCIE GRONINGEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie opnieuw een aantal personen aangehouden voor rijden onder invloed. Vijf rijbewijzen zijn ingevorderd en twee alcomobilisten raakten betrokken bij een ongeval.

Onder invloed met beslagen ruiten

GRONINGEN Een 45-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden. De man reed met beslagen autoruiten en spiegels over de Bedumerweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij bovendien onder invloed van 0,6 promille alcohol. De man heeft een rijverbod en een proces-verbaal gekregen.

Rijbewijs alcomobilist ingevorderd

KROPSWOLDE De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobilist uit Kropswolde. De man werd op de Woldweg in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van 1,8 promille alcohol. Aangezien hij zijn rijbewijs niet bij zich had, is zijn auto op het politiebureau gestald. De man was dusdanig onder invloed dat het niet mogelijk was een verklaring van hem af te nemen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder opnieuw onder invloed

LEEK Een 19-jarige snorfietser uit Midwolde is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. De man viel op doordat hij op de Nijenoertweg in Leek niet over het fietspad reed. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,9 promille alcohol. Dit was de tweede keer voor de beginnend bestuurder dat hij onder invloed reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist moet rijbewijs inleveren

BOERAKKER (MARUM) De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige automobilist uit Aduard. De man werd op de Boerakkerweg in Boerakker gecontroleerd en bleek onder invloed van
1,3 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist in sloot beland

GARRELSWEER Zaterdagnacht is langs de Wijmersweg in Garrelsweer een 24-jarige automobilist (woonplaats onbekend) in de sloot beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Bij controle bleek de man onder invloed van 0,45 promille alcohol. Net beneden de strafbare grens, maar uit onderzoek blijkt dat het risico op een ongeval na één glas alcohol al toeneemt met 25%.

Spanjaard onder invloed op verkeerde weghelft

DELFZIJL De politie heeft zaterdagnacht op De Vennen in Delfzijl een 33-jarige Spanjaard aangehouden. De man viel op doordat hij slingerend reed en op de verkeerde weghelft terecht kwam. Een andere auto moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Bij controle bleek de man onder invloed van 1,3 promille alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist ramt paaltje

GRONINGEN Een 27-jarige automobilist uit Groningen heeft zaterdagavond op de Westerhaven in zijn woonplaats een paaltje geramd. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de auto raakte ernstig beschadigd. De man bleek bij controle onder invloed van 1,65 promille alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

100% Bob 0% op

Een Bob drinkt helemaal geen alcohol. Want als je eenmaal begint, wordt het steeds lastiger om nee te zeggen. Dat komt niet alleen door de gezellige sfeer op dat moment, maar ook door het ontremmende effect dat alcohol heeft. Uit onderzoek blijkt dat één drankje genoeg is om je trek te geven in het volgende. En dat gebeurt razendsnel, omdat alcohol al in ongeveer 10 minuten je hersenen bereikt.