Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 13-02-2011

Vernielen verkeersbord

ODIJK De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari twee jongens aangehouden voor het vernielen van een verkeersbord aan de Schoudermantel.

Na een melding gingen agenten die nacht omstreeks 04.20 uur naar de Provinciale weg in de richting van Odijk. In de omgeving, op de Singel zagen zij dat twee 19-jarige mannen uit Rotterdam aan het slepen waren met een verkeersbord met de hectometering. Een getuige verklaarde dat de mannen de ruiten van een bushokje vernield zouden hebben. Het tweetal heeft een proces-verbaal gekregen voor baldadigheid.

Vier verkeersovertredingen

BILTHOVEN Zaterdagavond 12 februari heeft de politie een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor het onder invloed rijden op een scooter zonder rijbewijs en helm.

Surveillerende agenten zagen die avond omstreeks 23.40 uur een jongen op de Julianalaan op de scooter rijden. Zij zagen dat de jongen geen helm droeg en twee passagiers vervoerde. Hierop hebben zij de scooterrijder een stopteken gegeven. Aangezien de jongen naar alcohol rook, werd hij gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 645 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij een rijverbod van negen uur opgelegd.

Rijden onder invloed

DE BILT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari een 16-jarige jongen uit Bilthoven aangehouden voor het rijden op een bromfiets onder invloed.

Agenten zagen die nacht op de Utrechtseweg een snorfiets rijden waar drie personen op zaten. Toen agenten de bromfietser sommeerde te stoppen, bleek dat de bestuurder naar alcohol rook. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 650 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij een rijverbod van negen uur opgelegd.