Politie Utrecht

Persberichten Eemland Noord, 11.00 uur

Utrecht, 13-02-2011

Rijden onder invloed van alcohol

BAARN Vrijdagavond 11 februari is omstreeks 20.35 uur een 42-jarige man uit Soest aangehouden voor het autorijden onder invloed.

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) zag die avond een automobilist slingerend over de rijbaan rijden. De Soestenaar zette zijn auto aan de kant van de weg, omdat hij de verlichting van de wegwerkzaamheden aanzag voor een alcoholcontrole. Plotseling reed hij weer weg over een middengeleider op de weg en ging met hoge snelheid richting Baarn. De boa zette zijn auto voor de auto van de Soestenaar, maar deze reed wederom met hoge snelheid weg via de Stadhouderslaan in Soest. Op de Prins Hendriklaan voldeed de man uiteindelijk aan het stopteken van de boa.

Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij blies op het bureau 785 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Diefstal tuinkabouters

BAARN De politie heeft in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari vier jongens aangehouden op verdenking van diefstal van tuinkabouters.

Agenten zagen die nacht omstreeks 00.40 uur dat vier jongens zich verdacht gedroegen op de Javalaan. Hierop spraken agenten de jongens aan. Twee personen uit de groep bleven staan en de andere drie personen liepen door in de richting van de Pekingtuin. Agenten vroegen de twee jongens wat zij bij zich droegen in een grote tas. Het bleek dat het ging om twee tuinkabouters. Aan de kabouters, hun kleding en schoenen zat nog verse aarde. Iets verderop konden agenten de twee andere jongens aanhouden. Het viertal is meegenomen naar het politiebureau op verdenking van diefstal. De politie vermoedt dat de kabouters zijn gestolen uit de tuinen van seniorenwoningen aan de Doormanlaan en doet hier nog onderzoek naar. .