Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 13-02-2011

Doorrijden na ongeval

LINSCHOTEN Vrijdagmorgen 11 februari vond een ongeval plaats aan de Lagekade. Rond 08.45 uur werd een 15-jarige fietser uit Woerden aangereden door een personenauto. Hierbij raakte hij gewond aan zijn rug en is overgebracht naar het UMC. De bestuurder van de auto, vermoedelijk een blauw/paarse Honda, is na het ongeval doorgereden in de richting van de Cattenbroekerdijk. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Heeft u iets gezien, of weet u meer over deze aanrijding? Neemt u dan contact op met de politie in Rijn & Venen via 0900-8844.

Vernielingen

MAARSSEN In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari was via cameratoezicht te zien hoe een 19-jarige man uit Maarssen rond 02.00 uur een spoor van vernielingen achterliet op de Breedstraat en het Harmonieplein. De man werd aangehouden en is ingesloten voor

verhoor.

Te hard gereden

ABCOUDE Surveillerende agenten op Rijksweg A2 hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur een 28-jarige bestuurder uit Amsterdam aangehouden. Hij reed met een veel hogere snelheid dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Mishandeling

HARMELEN Vrijdagavond 11 februari werden agenten naar de Wilhelminalaan gestuurd in verband met een poging tot zware mishandeling. Ter plaatsen troffen agenten een 17-jarige jongen uit Woerden aan. Rond 21.20 uur werd het slachtoffer achterna gezeten door twee jongens op een scooter. Zij probeerden op het slachtoffer in te rijden en uitten bedreigingen naar hem en zijn broer. Naar aanleiding van een signalement konden de bestuurder en opzittende van de scooter achterhaald worden. De jongens, 16 en 17 jaar uit Harmelen, werden aangehouden in een woning aan het Oranjepark, waarna ze overgebracht zijn naar het bureau.

Alcoholcontrole

WILNIS Bij een alcoholcontrole in de avond en nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari, werden 10 personen betrapt op het rijden onder invloed en 1 persoon op het rijden zonder geldig rijbewijs. Agenten lieten in totaal 1452 bestuurders blazen aan de N212 en de Mijderechtse Zuwe.

Poging tot insluiping

HARMELEN Zaterdagavond 12 februari kreeg de politie rond 19.50 uur een melding van insluiping aan de Reijerscop. Ter plaatse vertelde de 32-jarige bewoner dat hij gemorrel hoorde aan de keukendeur. Toen hij ging kijken in de keuken, trof hij daar een man aan die vroeg om brandstof. De bewoner vroeg de man zijn huis te verlaten, waarop hij wegreed in een groene Opel. Agenten troffen de auto, en even later de verdachte, in de omgeving aan. De 41-jarige man uit Rijswijk bleek eerder in de omgeving een poging tot insluiping te hebben gedaan. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.