Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

PARSHIP.nl als eerste grote datingsite lid van Thuiswinkel.org Transparantie en veiligheid staan voorop bij marktleider in matchmaking

Utrecht, zondag 13 februari 2011 - PARSHIP.nl, marktleider in online matchmaking, heeft deze week de Thuiswinkel Waarborg ontvangen. PARSHIP.nl is daarmee de eerste van de drie grootste Nederlandse datingsites die de Thuiswinkel Waarborg mag voeren. De Waarborg garandeert de veiligheid en privacy van consumenten op het online datingplatform. PARSHIP.nl hanteert de algemene voorwaarden van Thuiswinkel.org, waarbij het belang van klanten centraal staat.

Veiligheid en privacy
De ontvangst van de Thuiswinkel Waarborg is voor PARSHIP.nl een kroon op haar werk. Leden konden altijd al rekenen op voortdurende optimalisatie van de unieke PARSHIP-methode, met als doel om zoveel mogelijk singles te helpen bij het vinden van de partner die echt bij hen past. Het feit dat 38% van de leden via PARSHIP.nl een partner vindt, bewijst dat deze methode werkt. Bovendien waarborgt de datingsite niet alleen de privacy van haar leden en beveiligt zij de klantgegevens, maar PARSHIP.nl hanteert ook veilige betaalmethoden en voert heldere algemene voorwaarden. De certificering van Thuiswinkel.org, waarvan de algemene voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond, beloont deze inzet. Joost de Jager, Country Director van PARSHIP.nl: "Een recent onderzoek naar klanttevredenheid bewijst dat meer dan driekwart (77%) van onze leden PARSHIP ziet als serieus en betrouwbaar. We zijn trots dat onze inzet wordt gewaardeerd met de Thuiswinkel Waarborg en zijn er van overtuigd dat we met deze certificering onze reputatie verder kunnen versterken."

Helder en transparant
Het zeer grote aanbod van online datingsites maakt het voor consumenten lastig om betrouwbare partijen te vinden. Het verkrijgen van de Thuiswinkel Waarborg door PARSHIP.nl markeert een nieuwe stap op weg naar veilige en transparante datingsites. Directeur van Thuiswinkel.org, Wijnand Jongen, zegt hierover: "Ik ben verheugd PARSHIP.nl te verwelkomen als nieuw lid van Thuiswinkel.org. Ik denk dat PARSHIP.nl met deze certificering het belang van de consument voorop stelt. Daarmee wordt een duidelijk signaal afgegeven ter verbetering van de betrouwbaarheid en veiligheid van datingsites in Nederland."

Over PARSHIP
PARSHIP is een online relatiebemiddelingsbureau dat zich richt op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. PARSHIP onderscheidt zich van reguliere datingsites door een matchmethode die mensen met elkaar in contact brengt op basis van een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. Door het invullen van de 80 vragen in de PARSHIP-test ontstaat een persoonlijkheidsprofiel. Dit profiel is de basis waarmee PARSHIP op anonieme wijze personen aan elkaar voorstelt.

Sinds de lancering in Duitsland in 2001 heeft PARSHIP haar online diensten in veertien landen geĂŻntroduceerd, waaronder in Nederland in december 2003. PARSHIP is een dochteronderneming van de Duitse uitgeversgroep Holtzbrinck.


- EINDE BERICHT -