Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 13-02-2011

Hennep
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 11 februari een 32-jarige man aangehouden op verdenking van het kweken van hennep in een woning aan de Isseltseveld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten in samenwerking met Eneco die avond een onderzoek in, in de woning. Daar troffen zij het materiaal aan om hennepplanten te kweken zoals kweekbakjes en lampen en een aantal afvalzakken met hennepresten. Ook bleek dat de stroom op illegale wijze werd afgetapt. De 32-jarige bewoner van het pand is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Vernieling
SOEST In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari heeft de politie vier mannen aangehouden voor vernieling van bushokjes.

Na een melding gingen agenten naar het station in Soest waar vier jongens vernielingen aan het plegen waren. Op het moment dat agenten het station opliepen, zagen zij vier jongens lopen die voldeden aan de opgegeven signalementen. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zij bekenden meerdere abris vernield te hebben en twee glasplaten op de spoorrails te hebben gelegd. De ouders van de jongeren zijn hiervan in kennis gesteld. Tegen het viertal (17 (2x), 16 en 18 jaar en afkomstig uit Baan en Soest) is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging
AMERSFOORT De politie heeft vrijdagmiddag 12 februari een 40-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het bedreigen van een 41-jarige plaatsgenoot na een verkeersconflict.

Die middag zou de 41-jarige automoblist hebben getoeterd nadat de 40-jarige automoblist op de Liendertseweg een gevaarlijke inhaalmanoevre uithaalde. Hierop is de 40-jarige man uit zijn auto gestapt en heeft het slachtoffer met de dood bedreigd. Daarna zou de man zijn weggereden. Surveillerende agenten zagen de automobilist vervolgens in de auto aan de Albert Schweitzersingel. De bestuurder voldeed aan het opgegeven signalement. In zijn voertuig troffen agenten een zware ketting aan waarmee hij de 41-jarige plaatsgenoot bedreigd zou hebben.