Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 13-02-2011

Getuigenoproep
UTRECHT Vrijdagmiddag 11 februari vond rond 15.15 uur een gewapende overval op een bakkerij aan de Poortstraat plaats. De politie is op zoek naar getuigen.

De overvaller, een man van ongeveer 25 jaar oud met kort donker haar en een lichtgetint uiterlijk en een blauw jack, bedreigde een medewerkster en ging er vandoor met een onbekende hoeveelheid geld. Hij vluchtte op een (mogelijke) damesfiets met een mandje voorop in de richting van het Griftpark en Overvecht. Heeft u iets gezien, of weet u meer over deze overval? Neem dan contact op met de politie in Utrecht via 0900-8844.

Twee ongevallen

UTRECHT Vrijdagmiddag 11 februari vonden twee eenzijdige ongevallen plaats aan de C.H. Letschertweg. Omstreeks 13.55 uur vlogen daar twee autos uit de bocht. Een van de autos raakte hierbij een boom. De 32-jarige bestuurster uit Harmelen raakte hierbij gewond. Zij werd overgebracht naar het St. Anthonius. De 21-jarige man uit Oudewater die de andere auto bestuurde bleef ongedeerd. Hij belandde met zijn auto in de berm. De gemeente gaat onderzoeken hoe de twee bestuurders van de weg hebben kunnen raken, zonder de maximum snelheid te overschrijden.

Ongeval

UTRECHT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari vond een ongeval plaats op de Biltstraat. Hierbij reed een 36-jarige man uit De Bilt rond 03.25 uur een 20-jarige vrouw uit Utrecht aan. De man reed op een snorfiets en bleek te veel gedronken te hebben. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Diakonessen ziekenhuis. De bestuurder van de snorfiets is aangehouden.

Aanhouding na verzet

UTRECHT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari kreeg de politie een melding van onenigheid, waarbij mogelijk vuurwapens bij aanwezig waren, voor een horecagelegenheid aan de Andesdreef. Toen agenten daar aankwamen liep een 39-jarige Utrechtse uit de horecagelegenheid. Zij werd gesommeerd te blijven staan, wat zij weigerde. Toen de vrouw tegen werd gehouden bood zij verzet, waarop zij werd aangehouden. Zij had geen wapen bij zich en kon worden overgebracht naar het bureau. Ook bij andere aanwezigen werd geen vuurwapen aangetroffen.

Vechtpartij

UTRECHT Bij een vechtpartij aan het Janskerkhof zijn in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari 8 personen aangehouden.

De vechtpartij ontstond omstreeks 00.50 uur toen vier mannen van 18 en 19 jaar en een jongen van 17 (Utrecht, Vleuten, De Meern en Driebergen-Rijsenburg) zich vervelend en intimiderend gedroegen richting een personeelslid van een horecagelegenheid en twee voorbijgangers. Zij negeerden de groep, maar werden daarna aangevallen door de mannen. De slachtoffers, 39-jaar uit Zeist en Rotterdam, verdedigden zichzelf, waarbij één van de aanvallers gewond raakte. Hierop stortte de hele groep zich nogmaals op de voorbijgangers. Een bezoeker van de horecagelegenheid, 39 jaar uit Vleuten, probeerden de mannen te ontzetten. Omdat ter plaatse niet duidelijk was wie wat had gedaan, zijn alle mannen overgebracht naar het bureau. De gewonde man is voor onderzoek overgebracht naar het Diakonessen ziekenhuis. De mannen die werden aangevallen en de man uit Vleuten werden na kort onderzoek weer in vrijheid gesteld. De andere vijf verdachten zijn ingesloten.

Aanrijding tegen boom

UTRECHT In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari vond een ongeval plaats op de Royaards van Hamkade. Hierbij raakte de 29-jarige bestuurder uit Utrecht gewond.

Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie een melding dat de man, zonder toestemming van zijn vriendin, haar auto wilde meenemen vanaf de Minaretdreef. Ter plaatse gekomen zagen agenten de man in de auto, waarop hij er met gedoofde lichten vandoor ging in de richting van de Marnixlaan. Na een korte achtervolging raakte de bestuurder aan de Royaards van Hamkade de macht over het stuur kwijt, waarbij hij tegen een boom botste. De man is aangehouden en overgebracht naar het UMC.

Alcoholcontrole

UTRECHT - Bij een alcoholcontrole aan de Amsterdamsestraatweg en de Albert Schweizerdreef werden in de avond en nacht van 11 op 12 februari vier bestuurders aangehouden en twee rijbewijzen ingevorderd.

In totaal werden tussen 21.00 uur en 02.15 uur 229 bestuurders gecontroleerd. Tien van hen hadden te veel gedronken. Onderzoek op het bureau wees uit dat er vier van hen zoveel hadden gedronken dat tot aanhouding werd overgegaan. Twee raakten ook hun rijbewijs kwijt.

Inbrekerswerktuig

VLEUTEN In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari heeft de politie twee verdachten aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig in hun bezit hadden.

De politie kreeg rond 02.40 uur een melding van een harde knal en het vervolgens afgaan van een autoalarm aan de Vincent van Goghlaan. Ter plaatse troffen agenten een auto aan met twee mannen, 20 en 21 jaar uit Vleuten. In de auto vonden zij een autoradio en inbrekerswerktuig. De mannen zijn meegenomen naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Autokraak

UTRECHT Zaterdagavond 12 februari kreeg de politie een melding van een autokraak aan de Potgieterstraat. Hierbij is een verdachte man, 39 jaar uit Utrecht, aangehouden.

Rond 21.10 uur hoorde een bewoner van de Potgieterstraat dat de ruit van zijn auto werd ingeslagen. De bewoner rende naar buiten, maar verloor de verdachte op de Cremerstraat uit het oog. Agenten troffen de man na onderzoek niet aan in de omgeving, waarna zij terug reden naar de Cremerstraat. Hier zagen zij ter hoogte van de P.A. de Genestetstraat dat de eigenaar van de auto de verdachte uit de bosjes had zien komen. De 39-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Preventieve controle

UTRECHT - In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari hield de politie een controle aan de Jazzsingel, waarbij personen en hun voertuigen werden doorzocht. Deze controle werd gehouden na veel woninginbraken in de buurt. Agenten hebben geen bijzonderheden aangetroffen. Ieder gecontroleerde bestuurder kreeg een preventiefolder uitgereikt.

Getuigenoproep

UTRECHT Vrijdagmiddag rond 15.15 uur vond een gewapende overval op een bakkerij aan de Poortstraat plaats. De politie is op zoek naar getuigen.

De overvaller, een man van ongeveer 25 jaar oud met kort donker haar en een lichtgetint uiterlijk en een blauw jack, bedreigde een medewerkster en ging er vandoor met een onbekende hoeveelheid geld. Hij vluchtte op een (mogelijke) damesfiets met een mandje voorop in de richting van het Griftpark en Overvecht. Heeft u iets gezien, of weet u meer over deze overval? Neem dan contact op met de politie in Utrecht via 0900-8844.