Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 13 februari

Alkmaar, 13-02-2011 o 14.30 uur

Identiteit dode man Den Helder bekend

Den Helder, vrijdag 11 februari 2011.

De identiteit van de man die op vrijdagmiddag rond 16.00 uur is aangetroffen in het water langs de Weststraat, is na tactisch en forensisch onderzoek duidelijk geworden. Het gaat om een 64-jarige man uit Den Helder. Hij is op 20 december vorig jaar als vermist opgegeven.

Een 42-jarige vrouw uit Den Helder die haar honden aan het uitlaten was vond het lichaam en belde direct de politie. De Marine brandweer heeft het lichaam uit het water gehaald en het lichaam is hierna overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet bekend hoe lang het lichaam in het water heeft gelegen en hoe de man om het leven is gekomen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Brand in caravans

Spierdijk, zaterdag 12 februari 2011.

Rond 6.40 uur ontstond brand in drie caravans die op een mini-camping stonden achter een boerderij aan de Wogmeer. In de caravans bevonden zich geen personen.

De brandweer had de brand snel onder controle. Omdat het hier mogelijk om brandstichting gaat, is de politie een onderzoek gestart.

Brand in caravans (2)

Enkhuizen, zondag 13 februari 2011.

Op een camping aan de Kooizandweg zijn rond 2.30 uur twee caravans in vlammen opgegaan. In de caravans waren geen personen aanwezig. De brandweer kon de brand snel blussen. De caravans zijn verloren gegaan. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijke brandstichting.

Auto in brand

Den Helder, zondag 13 februari 2011.

Rond 2.30 uur is een auto die op de Fregatstraat geparkeerd stond in de brand gevlogen. Ook de auto die naast dit voertuig geparkeerd stond liep behoorlijke schade op. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Alcoholcontroles

Drank in het verkeer is levensgevaarlijk. Om die reden controleert de politie tijdens geplande alcoholcontroles, maar ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol in het verkeer. Hier volgen de meest opvallende controles en aanhoudingen.

Westerland, vrijdag 11 februari 2011.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de N99, ter hoogte van de nieuwe rotonde een alcoholcontrole gehouden. Van de 400 gecontroleerde bestuurders hadden twee personeen teveel gedronken. Daarna verplaatsten de agenten de controle naar de N99/N9, nabij de McDonalds. Van de 104 gecontroleerde bestuurders bleken wederom twee personen teveel te hebben gedronken. Een van hen, een beginnend bestuurder, dronk vier keer teveel en kon daarop zijn rijbewijs inleveren. Alle drankrijders kregen een rijverbod en proces-verbaal.

Wieringerwerf/Schagen, zaterdag 12 februari 2011.

Op de afrit A7 Oosterterpweg is in de avond en nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. In totaal zijn 390 bestuurders gecontroleerd. Twee personen bleken teveel te hebben gedronken. Hierna verplaatste de controle zich naar Schagen. Hier zijn 171 blaastesten afgenomen en drie bestuurders hadden teveel gedronken. Zij kregen allen een rijverbod en een proces-verbaal en één persoon, een bromfietser, kon daarnaast ook zijn rijbewijs inleveren.

Warmenhuizen, zondag 13 februari 2011.

Op de Molenaaarweg is om 3.10 uur een 26-jarige man uit Warmenhuizen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim vier keer teveel had gedronken. Zij rijbewijs is direct ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Enkhuizen, zaterdag 12 februari 2011.

Om 2.45 uur is op de Kastanjelaan een 20-jarige man uit Wognum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij had geen juiste verlichting aan en op zijn voorruit prijkten twee vellen A4 met daarop de tekst te koop. Daardoor had hij beperkt zicht op de weg. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnend bestuurder, ruim vijf keer teveel had gedronken. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 12 februari 2011.

Om 4.00 uur is op de Geestersingel een 29-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden op zijn scooter onder invloed van alcohol. De agenten zagen de man rijden zonder helm en verlichting. De man bleek bijna zes keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en ook zijn scooter is in beslag genomen.

Den Helder, zaterdag 12 februari 2011.

Tussen 1.00 en 4.00 uur is een alcoholcontrole gehouden op de Rijksweg. Van de 104 gecontroleerde bestuurders bleken twee personen teveel te hebben gedronken. Zij kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Sint Pancras, zaterdag 12 februari 2011.

Op de Bovenweg is om 22.30 een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden op zijn bromfiets onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zondag 13 februari 2011.

Op de Havenstraat is tussen 1.15 en 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 171 gecontroleerde bestuurders bleken drie personen teveel te hebben gedronken. Een 17-jarige jongen op zijn bromfiets, uit Schagerbrug had ruim zes keer teveel gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Allen kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2011.

Op de Bergerweg is tussen 16.45 en 23.30 uur een alcoholcontrole gehouden. Later verplaatste de controle zich naar de Damweg in Schoorldam en de N9 ter hoogte van Schoorldam. Van de 730 gecontroleerde bestuurders bleken vier personen teveel te hebben gedronken. Zij kregen allen een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding met drank in het spel

Alkmaar, zaterdag 12 februari 2011.

Op de Simsonstraat veroorzaakte een 59-jarige man rond 17.00 uur een kop-staart botsing. Hij bleek ruim drie keer teveel te hebben gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 24-jarige man uit Alkmaar reed over de Simsonstraat. Hij stond stil om in te voegen naar de linkerrijstrook, net als een 18-jarige automobilist uit Heiloo. De verdachte remde niet op tijd en botste tegen het achterste voertuig aan. Die botste door de klap ook tegen zijn voorganger aan. Niemand raakte gewond.

Openlijke geweldpleging

Bergen, zondag 13 februari 2011.

Om 2.30 uur is op het Plein een 17-jarige jongen uit Bergen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 19-jarige man uit dezelfde woonplaats. In een horecagelegenheid onstond een ruzie tussen twee groepen jongeren. De 19-jarige man sprong tussenbeide, maar werd net als de ruziemakers de horecagelegenheid uitgezet. Op het Plein werd hij herkend door een groep jongeren en in elkaar geslagen. Toen hij op de grond lag, schopte de 17-jarige hem tegen zijn hoofd. Hierop is hij aangehouden. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht en schouder opgenomen in het ziekenhuis.

Aanhoudingen na vechtpartij in horecagelegenheid

Alkmaar, zondag 13 februari 2011.

Na een ruzie in een horecagelegenheid aan de Van Ostadelaan zijn rond 2.30 uur vier mannen aangehouden. Het gaat om twee broers van 20 en 23 jaar uit Alkmaar en een 40-jarige man uit Austerlitz.

In de horecagelegenheid onstond ruzie tussen de 23-jarige Alkmaarder en de 40-jarige man. Daarbij is over en weer geslagen en met voorwerpena als glazen en asbakken gegooid. Vervolgens ontstond een vechtpartij toen de twee 20-jarige broers van de 23-jarige zich ermee gingen bemoeien. De 23-jarige Alkmaarder raakte gewond aan een van zijn ogen en is naar het ziekenhuis gebracht. Een 20-jarige Alkmaarder is met snijwonden in zijn borst opgenomen in het ziekenhuis. Ook de 40-jarige man liep verwondingen op. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de exacte toedracht van deze vechtpartij.

Jongen aangehouden wegens vernieling

Alkmaar, zaterdag 12 februari 2011.

Een 18-jarige man uit Alkmaar is rond 23.50 uur aangehouden op de Nieuwe Schermerweg. Agenten reden daar omdat zij op weg waren naar de Maasstraat. Een bewoonster belde de politie omdat zij zag dat twee jongens autos die op de Maasstraat geparkeerd stonden vernielden. Met het opgegeven signalement konden agenten een van de verdachten aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Egmond aan Zee, zondag 13 februari 2010.

Om 1.00 uur is op de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 18-jarige man uit Egmond Binnen. Het slachtoffer liep daarbij verschillende snijwonden op in zijn gezicht, hals en borst. Volgens het slachtoffer en getuigen botste de Alkmaarder tegen de Egmonder aan. Toen de Egmonder hier iets over zei, onstond een vechtpartij en is de Egmonder met glas gestoken. Daarna bemoeiden meer aanwezigen zich met de ruzie waarop een grotere vechtpartij ontstond. Agenten die kort na de melding over de Hoeverweg reden, konden het voertuig met daarin de verdachte aanhouden. Een van de vrienden van de verdachte, een 18-jarige Alkmaarder, verklaarde tegen zijn hoofd te zijn geschopt door onbekenden. Hij liep daarbij verschillende verwondingen op aan zijn hoofd en is net als de 18-jarige Egmonder overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Steken met bierglas

Den Helder, zondag 13 februari 2011.

Een 22-jarige vrouw uit Den Helder is rond 2.00 uur aangehouden op de Koninstraat. Zij wordt verdacht van het met een kapot bierglas steken van een 19-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats. Het slachtoffer is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor de behandeling van de wonden in haar gezicht. Over de aanleiding van de ruzie is nog niets bekend. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweld tegen politieagenten onacceptabel

Geweld en agressie tegen politiemedewerkers en andere hulpverleners en mensen met een publieke taak wordt niet getolereerd. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten ongehinderd het werk kunnen doen. Iedere vorm van geweld, zowel fysiek geweld, bedreiging, intimidatie en belediging in onacceptabel. Helaas zijn dit weekend verschillende agenten beledigd, mishandeld en/of bedreigd:

Hoorn, zondag 13 februari 2011.

Een 17-jarige jongen uit Den Dolder is rond 1.00 uur aangehouden op de G.J. Henninkstraat. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en verwondde daarbij twee agenten.

De politie controleerde op de G.J. Henninkstraat na meldingen van bewoners over overlast door jeugd. Zij zouden hier luidruchtig rondhangen en veel drank gebruiken. Toen bleek dat de 17-jarige geen identiteitspapieren bij zich droeg is hij aangehouden waarop het verzet volgde. De verdachte gaf een van de agenten kopstoten en schopte de ander tegen zijn onderlichaam. De agenten hebben aangifte tegen hem gedaan. Hij is in verzekering gesteld. Geweld tegen hulpverleners en politiemedewerkers is onacceptabel. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Vier andere jongeren kregen een bon wegens het zich onnodig ophouden in portieken.

Alkmaar, vrijdag 11 februari 2011.

Een 21-jarige man uit Alkmaar en een 23-jarige man uit Alkmaar zijn aangehouden wegens het beledigen van een agent. De agent hield de mannen omstreeks 20.50 uur aan op de Wageweg omdat de quad waarop zij reden geen achterlicht had. Toen de agent de bestuurder wilde bevragen, had de 21-jarige passagier een grote mond en bemoeide zich met het gesprek. Hij beledigde de agent en is hierop aangehouden. Ook de 23-jarige bestuurder bemoeide zich verbaal en fysiek met de aanhouding. Hierop is ook hij aangehouden wegens het beledigen van een agent. Tegen de twee is proces-verbaal opgemaakt. De quad is in beslag genomen.

Grootebroek, vrijdag 11 februari 2011.

Een 15-jarige jongen uit Hem is rond 23.45 uur aangehouden op de Industrieweg. Terwijl een agent de parkeerplaats van het politiebureau opreed schreeuwde de jongen naar de politie en beledigde hij hem. Tegen de jongen, die onder invloed van alcohol verkeerde, is proces-verbaal opgemaakt en daarna is hij naar huis gebracht.

Bedreiging met vuurwapen

Alkmaar, zondag 13 februari 2011.

Rond 3.30 uur zijn op de Multatulilaan een 21-jarige man uit Alkmaar en een 13-jarige jongen uit Oosterblokker aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen van een passant met een vuurwapen. Kort daarvoor belde een 29-jarige Alkmaarder de politie dat hij en zijn vriendin door het tweetal werden bedreigd met het wapen. Agenten vonden de verdachten en onder een speeltoestel lag het wapen. Het ging om een op echt gelijkend verboden imitatie pistool. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt. Het nepwapen is in beslag genomen.

Jongen verongelukt bij aanrijding(extra bericht zaterdag 12 februari)

Zwaag, vrijdag 11 februari 2011.

Een zestienjarige jongen uit Nibbixwoud is om het leven gekomen bij een aanrijding op de Wogmergouw. De jongen zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 18-jarige dorpsgenoot. De twee reden rond 20.30 uur vanaf de Provinciale weg in de richting van winkelcentrum de Korenbloem. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam de auto ter hoogte van parkeerplaats Hondsdraf tot stilstand tegen een boom. De politie onderzoekt de toedracht van deze ernstige aanrijding. Het rijbewijs van de bestuurder wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken woningen

Sint Pancras, zaterdag 12 februari 2011.

Bij drie woningen aan de Roerdomp en Karekiet is ingebroken of geprobeerd in te breken in de avond van zaterdag 12 februari. Bij een woning aan de Karekiet is tussen 16.00 en 20.30 uur ingebroken. Hier zijn onder andere een telefoon en een laptop ontvreemd. Bij een woning aan de Roerdomp waren braaksporen zichtbaar, maar zijn de dieven niet binnen geweest. Een andere woning aan de Roerdomp is rond 21.30 uur bezocht door de dieven. Hier gingen zij ervandoor met tvs en laptops. Eventuele getuigen worden dringens verzocht de politie te bellen op nummer: 0900 8844 (lokaal tarief).

Hoorn, vrijdag 11 februari

Tussen 15.30 en 21.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Reaal. De dieven gingen er vandoor met onder andere sieraden en geld. De dieven waren via een bovenraam binnengekomen. Ook bij een woning aan de Matissehof probeerden dieven in te breken. Dat gebeurde zaterdag tussen 20.00 en 22.45 uur. Hier mislukte hun poging.

Heling fiets

Hoorn, zondag 13 februari 2011.

Op de Lambert Melisweg is om 3.30 uur een 32-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De man droeg een fiets op zijn schouders toen agenten hem passeerden. Zij kwamen er al snel achter dat de fiets als gestolen geregistreerd stond. De man is aangehouden en de fiets gestald op het bureau. De politie zal de fiets aan de rechtmatige eigenaar terug bezorgen. De politie besteedt veel aandacht aan het bestrijden van fietsendiefstal. De aanpak van helers en fietsendieven is een belangrijk aandachtpunt daarbij. Daarnaast is het belangrijk dat fietseigenaren altijd aangifte doen van de diefstal van hun fiets (op www.politie.nl) en nog belangrijker, alle maatregelen treffen om fietsdiefstal te voorkomen.

Beroofd van telefoon

Den Helder, zondag 13 februari 2011.

Een 27-jarige man uit Den Helder is rond 4.30 uur op de Koningdwarsstraat beroofd van zijn telefoon. De man kreeg meerdere vuistslagen in zijn gezicht van drie Antilliaanse mannen en moest zijn telefoon en een geldbedrag afgeven. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, tel: 0900 8844.

Getuigen beroving gezocht

Castricum, zaterdag 12 februari 2011.

De politie in Castricum is op zoek naar getuigen van een beroving die plaatsvond op zaterdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur op een parkeerterrein aan de Geesterduinweg. Een 37-jarige winkeleigenaar uit Heemskerk liep hier na een dag werken naar zijn auto toe om de opbrengst van de dag naar huis te brengen. Zijn auto, stond geparkeerd op het parkeerterrein achter het winkelcentrum. De man stapte in zijn witte Volkswagen Caddy en kort daarna werd hij overmeesterd door een onbekende man. Deze man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste het geld op. Doordat de verdachte schuin achter de Heemskerker stond, is geen signalement van de dader bekend. Wel weet de politie dat hij een jongensachtige stem had en accentloos Nederlands sprak. Kort na de beroving reed de verdachte weg in een donkergroene of zwarte auto. De politie is hard op zoek naar getuigen die de auto hebben zien wegrijden of andere verdachte zaken hebben gezien op of nabij het parkeerterrein aan de Geesterduinweg. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Castricum, tel: 0900 8844 (lokaal tarief).

Twee woningen beschadigd door projectiel, politie zoekt getuigen

Heerhugowaard, vrijdag 11 februari 2011.

Rond 23.00 uur zijn de ramen van twee woningen op de Briljant zwaar beschadigd door een zelfgemaakt projectiel. Dit heeft een levensgevaarlijke situatie opgeleverd omdat ook het slaapkamerraam van een slapend kind kapot is gegaan. Het kind kwam er goed vanaf, maar dit had grote gevolgen kunnen hebben. Bij de woningen raakten onder andere een schuur beschadigd, een auto, keuken- en gangramen en ook slaapkamerramen. Vermoedelijk is het zelfgemaakte projectiel voor een van de woningen tot ontploffing gebracht met de genoemde schade tot gevolg. De politie neemt deze zaak zeer ernstig op en is direct gestart met een forensisch en tactisch onderzoek. Het projectiel wordt op dit moment onderzocht door forensisch rechercheurs. De politie verzoekt eventuele getuigen dringend om contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard. Heeft u verdachte personene of voertuigen gezien op vrijdagavond? Neem dan contact op met de politie: 0900 8844 (lokaal tarief)

Verkeerscontroles

De politie controleert op plaatsen waar veel ongelukken gebeuren of op locaties waar de politie veel meldingen krijgt van buurtbewoners over het rijgedrag van weggebruikers. Dit zijn de meest opvallende controles van dit weekend:

Heerhugowaard, vrijdag 11 februari 2011.

Op de Zuidtangent is tussen 13.00 en 15.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn zeven bekeuringen geschreven wegens onder andere het overschrijven van de constructiesnelheid, het rijden zonder helm en het rijden op het verkeerde weggedeelte. Twee bromfietsbestuurders moesten hun kentekenbewijs inleveren. Van een persoon werd duidelijk dat hij nog voor vierhonderd euro aan openstaande boetes had staan.

Enkhuizen, vrijdag 11 februari 2011.

Op de Wortelmarkt is tussen 19.30 en 22.30 uur een verkeerscontrole gehouden omdat de geslotenverklaring hier volgens onder andere bewoners vaak wordt genegeerd. In totaal zijn vijf bonnen geschreven voor het negeren van dit verbod. Ook kregen drie personen een bon wegens het voeren van de verkeerde verlichting.

Gewond bij aanrijding

Schagerbrug, vrijdag 11 februari 2011.

Op de provincialeweg is rond 17.30 uur een 21-jarige vrouw uit Warmenhuizen gewond geraakt bij een aanrijding. Zij reed over de N248 vanuit Schagerbrug richting de Stolpen. Door nog onbekende oorzaak kwam zijn in de rechterberm terecht is is met haar auto in de sloot terecht gekomen. Ze kon zelf uit haar voertuig klimmen en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Aanrijding vier voertuigen

Schagerbrug, zaterdag 12 februari 2011.

Op de provinciale weg is rond 17.00 uur een 41-jarige man uit Schagerbrug met zijn bestelbus in botsing geraakt met drie voertuigen. De man reed vanuit Schagen richting De Stolpen en raakte door onbekende oorzaak met zijn wielen in de rechterberm. Na bijsturen kwam hij op de linkerweghelft terecht waar net een lesauto reed, bestuurd door een 18-jarige man uit Schagen. Ze botsten frontaal op elkaar. Daarna raakte hij het voertuig van een 53-jarige man uit Warmenhuizen met daarin ook vier jongens in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Vervolgens draaide zijn voertuig om zijn as en raakte hij nog het voertuig van weer een ander voertuig. Geen van de betrokkenen had ernstig letsel. Wel is de leerling van de lesauto ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Dat geldt ook voor alle betrokken kinderen en de 53-jarige bestuurder van dat voertuig. Ook de 41-jarige man uit Schagerbrug is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Alle voertuigen raakten zwaar beschadigd.