Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 13-02-2011

Man aangehouden voor verboden wapenbezit en softdrugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie zag zondag rond 06.00 uur een busje langs de weg aan de Noordlandseweg staan. De inzittende rookte een joint en werd gecontroleerd. De 38-jarige man uit Bergen op Zoom bleek nog twee boetes open te hebben staan. In de auto werd een potje hennep gevonden. Dit potje en de joint zijn in beslag genomen. Ook werden in de auto een mes en twee hakbijlen aangetroffen en in beslag genomen. De man is aangehouden en ingesloten op het bureau voor verhoor. Hierna is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

4aanhoudingen in centrum, tweetal aangehouden voor poging beroving

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag zijn er vier
aanhoudingen verricht in de het centrum, waarvan twee voor verstoring van de openbare orde op de Markt en twee voor een poging tot beroving. Twee 18-jarige Rotterdammers werden aangehouden in de Stationsstraat, nadat de politie werd staande gehouden door een jongen die verklaarde dat de twee hadden geprobeerd hem van zijn jas te beroven. De politie reed door de Stationsstraat en zag twee jongens weglopen. Twee andere jongens bleven staan en wenkte de agenten. Ze verklaarden dat de twee jongens die net wegliepen hen hadden gepoogd te beroven. De twee zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten voor verhoor. Ze waren beiden in bezit van een mes en een van hen had ook een boksbeugel bij zich. Deze zijn in beslag genomen. De verdachten verklaarden tegenover de politie dat ze een geintje wilde uithalen met een jongen die ze op straat zagen lopen en dezelfde jas had als een van hen. Het was volgens hen niet bedoeld als beroving.

Beschonken bestuurder aangehouden bij tankstation

ROOSENDAAL: Een getuige meldde zaterdag rond 16.00 uur dat er een man stomdronken aan het tanken was aan de Van Beethovenlaan. De man had volgens de getuige staan overgeven en wilde wegrijden. De getuige hield de man tegen en haalde een minderjarig kind uit de auto voordat de man kon wegrijden. Volgens de melder maakte de man vervolgens aanstalten om alsnog weg te rijden.
De politie hield de 45-jarige bestuurder uit Brasschaat aan bij het tankstation. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse weigerde. De man kreeg een rijverbod van 24 uur. Bij insluiting gedroeg de man zich recalcitrant en maakte een schopbeweging naar een politiemedewerker waardoor hij zijn evenwicht verloor en tegen de muur viel. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw belaagd in woning

ROOSENDAAL: Een 79-jarige bewoonster van een pand aan de Eglantier hoorde zondag rond 06.30 uur de deurbel gaan en ze deed open Een onbekende man stond voor de deur en vertelde de vrouw naar binnen te gaan. Ze vertrouwde het niet en vertelde de man te vertrekken, anders zou ze de politie bellen. De man pakte de vrouw vast en bedreigde haar met iets wat op een stok leek. De vrouw begon te gillen en de man ging er via de achterzijde van de woning vandoor. Van de vrouw zal aangifte worden opgenomen.
De politie heeft van meerdere mensen een getuigenverklaring opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-02-2011 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |