Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-02-2011

Man aangehouden voor heling gestolen fiets

BREDA: De politie kreeg zaterdag tegen de middag melding van een inwoner van Bavel. Deze vertelde dat de fiets van zijn zoon, die op 9 februari gestolen was in Bavel aan de Bavelse Hei, te koop stond op een veilingsite op internet. De man had contact opgenomen met de verkoper en er was inmiddels een afspraak gemaakt voor diezelfde middag. De politie ging naar de afgesproken locatie aan de Nieuwe Inslag en trof hier een 41-jarige man uit Bavel aan. Hij werd aangehouden. In een garagebox aan de Nieuwe Inslag werd de gestolen fiets en nog een fiets die vermoedelijk gestolen is aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Zes aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag zijn er zes aanhoudingen verricht in het uitgaanscentrum, waarvan een voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en twee voor het verstoren van de openbare orde.
De politie moest meerdere keren ingrijpen bij vechtpartijen. Bij twee van deze vechtpartijen werden aanhoudingen verricht.
Een 16-jarige jongen werd rond 01.45 uur aangehouden voor mishandeling in de Vismarktstraat. De jongen werd in de Karrestraat aangehouden, nadat hij in de Vismarktstraat vlak voor een café iemand met een fles op zijn hoofd zou hebben geslagen. Van het 16-jarige slachtoffer uit Breda, dat kort buiten bewustzijn was door de klap, is een korte aangifte opgenomen. Hij had last van hoofdpijn en is opgehaald door zijn ouders. Van een getuige is een verklaring opgenomen.
De verdachte is ingesloten voor verhoor en komt in aanmerking voor een 'weekendje weg'.
Om 03.55 uur werden in de Visserstraat een 23-jarige man uit Buren en een 21-jarige man uit Beesd aangehouden na een vechtpartij. De twee werden onder verzet aangehouden en er ontstond een onrustige sfeer in de straat. Een agent met diensthond werd voor assistentie naar de Visserstraat geroepen.
Op camerabeelden was duidelijk te zien dat de portier mishandeld werd tijdens de vechtpartij, maar deze wilde geen aangifte doen. De verdachten zijn daarom met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde in vrijheid gesteld.

Er zijn meerdere bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen (3), fietsen zonder verlichting (1), het bij zich hebben van glas (2).

Bestuurder aangehouden na eenzijdige aanrijding

ETTEN-LEUR: De politie kreeg zaterdag tegen 04.00 uur melding van een getuige dat er een auto tegen een kunstwerk aan de Roosendaalseweg was gereden. De auto was na de botsing in brand gevlogen. Bij aankomst trof de politie een 30-jarige man uit Zegge aan. Hij kwam verward over en was mogelijk onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en op het politiebureau is bloed van hem afgenomen voor een test op het gebruik van alcohol of drugs.
De politie nam van een getuige een verklaring op. Deze verklaarde dat hij de auto zag staan en de bestuurder over het stuur hij. Hij had de man uit de auto geholpen en ondertussen was de auto in brand gevlogen. Het voertuig is weggesleept.
De verdachte verklaarde niets meer van het ongeval te weten. Hij zou een alcoholhoudend drankje hebben gedronken en geen drugs hebben gebruikt. Hij wist zich niets meer te herinneren van het ongeval, maar verklaarde wel dat hij zelf niet had gereden. De man is opgehaald op het politiebureau door familie.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

RIJSBERGEN: Agenten hielden zondag om 03.20 uur een 50-jarige man uit Deurne aan voor rijden onder invloed op de A16. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar van hem een ademanalyse werd afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 605 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor joyriding met taxi en mishandeling

TETERINGEN: De politie kreeg zondag rond 01.35 uur melding van een ongeval op de Oosterhoutseweg. Een taxichauffeur was hier om een klant op te halen. Toen hij terug kwam bij zijn taxi zag hij iemand in de auto wegrijden en tegen een lantaarnpaal aan rijden. Bij aankomst van de politie verklaarde de man dat hij na het ongeval ook nog enkele klappen had gekregen van de man en in zijn nek gekrabd. Van de 21-jarige man uit Roosendaal is aangifte opgenomen.
De politie hield de 37-jarige man uit Teteringen aan. De verdachte was niet in bezit van een rijbewijs. Hij is ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.
De auto raakte door het ongeval beschadigd.

Vier Fransen aangehouden met 7,5 kilo hennep

BREDA: De politie hield zaterdag om 23.15 uur op de A16 bij Hazeldonk vier Fransen aan voor de uitvoer van softdrugs. De Fransen, een 24-jarige vrouw, een 30-jarige man een twee 32-jarige mannen, hadden zich eerder vreemd gedragen in het centrum van Breda. Het Joint Hitteam zag de vier, die in twee verschillende auto's reden, urenlang stilstaan en daarna rondjes rijden in Breda. Men besloot hen om dit vreemde gedrag in de gaten te houden en volgde hen richting de A16. Hier werden ze staande gehouden. Ze waren in bezit van ongeveer 7,5 kilo hennep. De hennep is in beslag genomen en de vier zijn aangehouden voor het uitvoeren van softdrugs.
De vier zijn ingesloten voor verhoor en verder onderzoek. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging vrouw

RUCPHEN: Agenten hielden zaterdag een 46-jarige man uit Rucphen aan voor het bedreigen van zijn vrouw. De 38-jarige vrouw uit Rucphen had rond 14.30 uur de hulpdiensten gealarmeerd nadat ze bedreigd zou zijn door haar man. Bij aankomst van de agenten verklaarde ze dat de man haar had bedreigd en bij de keel had gepakt. Van de vrouw is een korte aangifte opgenomen en de man is aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Jongen beroofd van portemonnee

RIJSBERGEN: Een 16-jarige jongen uit Rijsbergen was zaterdagavond rond 23.00 uur met vrienden op weg naar huis vanuit een horecagelegenheid aan de Antwerpseweg. De jongen liep met drie vrienden richting de rotonde, toen ze merkten dat ze achtervolgd werden. De 16-jarige jongen kreeg een klap tegen het hoofd en vervolgens een trap. De belagers dwongen hem zijn portemonnee af te geven. Ze gingen er vandoor met een klein geldbedrag. De Rijsbergenaar ging naar huis, waar zijn ouders de politie alarmeerden. Van de jongen is een aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-02-2011 15:43 | © Regio Midden en West Brabant |