Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-02-2011

Man overvallen in parkeergarage

OOSTERHOUT: Een 59-jarige man uit Oosterhout is zaterdag rond 18.15 uur overvallen in een parkeergarage bij een flatgebouw aan de Van
Someren-Downerlaan. De man kwam de parkeergarage binnen en parkeerde zijn auto. Toen hij de lift in wilde stappen werd hij geslagen en kwam hij ten val. Hij zag drie mannen staan, die hem schopten en geld eisten. De drie doorzochten vervolgens zijn tassen en gingen er met een geldbedrag vandoor.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Nadat de daders waren weggelopen belde de man eerst een vriend, die op zijn beurt de hulpdiensten inschakelde. De gedupeerde raakte licht gewond en een ambulance kwam ter plaatse om hem te verzorgen.
De politie nam van meerdere getuigen verklaringen op en verstuurder direct na de melding een SMS-Alert met hierin een korte omschrijving van de daders. Het gaat om drie Noord-Afrikaanse mannen, waarvan een een bivakmuts droeg. Twee van hen hadden een normaal postuur en een van hen was stevig. Alle drie droegen de mannen donkere kleding. De politie vraagt getuigen die iets opvallends hebben gezien wat iets met deze zaak te maken kan hebben zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Tweetal aangehouden voor vernieling politiebus

OOSTERHOUT: De politie hield zondag tegen 02.00 uur twee jongemannen aan voor vernieling van een politieauto. De 16-jarige jongen en 18-jarige jongeman uit Oosterhout aren bezig de ruitenwissers van een politieauto te vernielen. Dit werd gezien op camerabeelden, waarna het tweetal op de Markt werd aangehouden. Door de politie zal aangifte worden gedaan van de vernieling en de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld van de aanhouding. Tegen de twee wordt dossier opgemaakt.

Bromfietser rijdt te hard en onder invloed

OOSTERHOUT: De politie zag zaterdagavond een bromfietser te hard rijden op de Tilburgseweg. De 16-jarige jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets bleek na controle door de agenten ruim 80 km/u te kunnen rijden. Het kentekenbewijs van het voertuig is in beslag genomen.
De 16-jarige bestuurder uit Oosterhout rook naar alcohol en van hem is aan ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 185 ug/l, wat teveel is voor een beginnend bestuurder. De ouders van de verdachte zijn in kennis gesteld van zijn aanhouding. Na verhoor is de jongen in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor inbraak in pastorie

KAATSHEUVEL: De politie hield zaterdag rond 19.30 uur een 46-jarige man uit Kaatsheuvel aan voor inbraak in de pastorie in de Erasstraat. De politie spoedde zich naar het pand en de inbreker bleek nog binnen te zijn. Agenten trapten de voordeur van het pand in en gingen naar binnen met een diensthond. De hondengeleider stond hierbij direct oog in oog met de 46-jarige verdachte uit Kaatsheuvel. Vanaf de achterzijde van het pand zag een andere agent dat de man een mes bij zich h en gaf dit door aan zijn collega. De man liet op vordering van de hondengeleider het mes vallen en kon onder licht verzet worden aangehouden. De verdachte was lichtgewond, vermoedelijk door het inslaan van een ruit. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Veelpleger steelt rechterschoenen

WAALWIJK: Personeel van een winkel in de Stationsstraat belde zaterdag om 15.15 uur de politie, nadat een man een paar schoenen had
weggenomen. De man was er vervolgens vandoor gegaan. Bij aankomt van de politie bleek dat de man alweer terug in de winkel was. Hij had in plaats van een passend paar twee rechtschoenen weggenomen. De 33-jarige Tilburger is aangehouden en in verzekering gesteld omdat hij te boek staat als veelpleger. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 13-02-2011 15:45 | © Regio Midden en West Brabant |