Ingezonden persbericht


Sony Ericsson kondigt de allereerste Android smartphone speciaal voor gamers aan

In totaal drie nieuwe Xperia familieleden bekendgemaakt in Barcelona en kick off 'First-10' campagne

13 februari 2011, Barcelona - Sony Ericsson heeft vandaag, aan de vooravond van het Mobile World Congress, drie nieuwe smartphones van de Xperia familie onthuld, waaronder de veel besproken Sony Ericsson Xperia(TM) PLAY. Dit is de eerste Android smartphone die is geoptimaliseerd voor het spelen van games omdat hij PlayStation certified is.

Vandaag vanaf 19:00 CET zal er op de Sony Ericsson Facebook pagina een live stream zijn van de persconferentie in Barcelona

Verder zijn de Sony Ericsson Xperia(TM) neo en de Sony Ericsson Xperia(TM) pro aangekondigd. De Xperia(TM) neo en pro zijn voorzien van het reality display dat wordt ondersteund door Sony's Mobile Bravia Engine en maken 8.1 mpix/HD video mogelijk dankzij Sony's Exmor R voor fantastische mobiele foto's, zelfs bij weinig licht. De Xperia(TM) pro heeft daarbij een geoptimaliseerd toetsenbord waarmee je snel en makkelijk berichten kan maken en sturen.

De drie toestellen draaien op de laatste versie van Android: versie 2.3 Gingerbread. De Sony Ericsson Xperia(TM) arc die eerder dit jaar werd aangekondigd was de eerste van de nieuwe generatie Xperia smartphones die in 2011 wordt aangekondigd.

First-10 - Als eerste de Xperia PLAY in handen
Met de officiële aankondiging van de Xperia PLAY is tevens de campagne First-10 van start gegaan. Sony Ericsson biedt iedereen de mogelijkheid om in zijn of haar land een van de eerste tien personen te zijn die de Xperia PLAY krijgt nog voor hij in de winkels ligt. Hiervoor moeten zij via video of foto laten zien wat zij hiervoor over zouden hebben. Meer informatie hierover is vanaf maandag te vinden op de Nederlandse Sony Ericsson Facebookpagina en in het persbericht over deze campagne.

Op het Mobile World Congress in Barcelona is Sony Ericsson te vinden in Hall 6.

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture tussen Sony en Ericsson, met het internationale hoofdkantoor in Londen en activiteiten in alle grote markten. Onze visie is om wereldleider in Communication Entertainment te worden; daar waar nieuwe communicatiestijlen entertainment worden via Internet en sociale media. Sony Ericsson biedt de consument boeiende ervaringen met zijn telefoons, accessoires, inhoud en applicaties. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.sonyericsson.nl Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.SonyEricsson.com/nl of u kunt contact opnemen met ons Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Volg Sony Ericsson Nederland ook op Facebook, Hyves, YouTube en Twitter.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht