GroenLinks Etten Leur



Zondag 13 februari 2011, 12:28u - Sonja Van den Berge

Uitreiking Groen Lintje aan 3 Etten-Leurenaren

Enkele weken geleden heeft het bestuur van GroenLinks in BNdeStem en in de Bode een oproep geplaatst om mensen te nomineren voor een Groen Lintje. Jaarlijks (rond Valentijnsdag) wordt dit door onze afdeling uitgereikt aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor een groen en/of sociaal Etten-Leur. Op deze oproep hadden drie mensen gereageerd.

Ad van den Broek zet zich al jarenlang in voor de natuur. Hij is de man die het natuurparkje de Leemput onderhoudt en er rondleidingen geeft. Etten-Leur zou zonder hem een stuk minder groen zijn.

Riny van Oers heeft zich als gemeenteambtenaar ingezet voor het realiseren van plannen van de vogel- en natuurbeschermingsvereniging.

Mede dankzij hem is de nieuwe oeverzwaluwwand gerealiseerd bij de Westpolderplas.

Sandra Wijkhuisen is eigenaresse van een geheel groene beautysalon & gezondheidspraktijk. Bovendien organiseert ze met haar stichting Yellow Roses Foundation verwendagen voor vrouwen met een levensbedreigende ziekte.

Op 12 februari om 14.00 uur werden de genomineerden en hun families uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst in de Turfvaart bij de Westpolderplas.

Ad, Riny en Sandra ontvingen alle 3 een Groen Lintje, een oorkonde en een bos bloemen.