Gemeente Oirschot

Gemeentesecretarissen Bladel en Oirschot ruilen van werkplek

De colleges van B&W van Bladel en Oirschot gaan hun samenwerking in Kempenverband op een bijzondere manier vormgeven. Via job rotation gaat de gemeentesecretaris van Bladel vanaf 14 februari in Oirschot werken en de gemeentesecretaris van Oirschot in Bladel. Beide gemeenten hebben op dit moment behoefte aan een ander type directeur en zien in deze job rotation een perfecte match.

Andere kwaliteiten
De gemeente Bladel is op zoek naar een verandermanager die de kwaliteit van de dienstverlening kan verbeteren en een andere manier van werken gaat invoeren. Paula Perriëns (51) heeft een soortgelijk organisatietraject vanaf haar aantreden bij de gemeente Oirschot in 2005 op voortvarende wijze aangepakt. Nu de gemeente Oirschot in een fase terecht is gekomen van consolidatie, maar nog steeds in een dynamische omgeving, is men hier op zoek naar een manager met andere kwaliteiten: een manager die medewerkers weet te inspireren en te verbinden. Daarin heeft Jos van Hout (55) de afgelopen tien jaar bij de gemeente Bladel zijn sporen verdiend.

Voor beide gemeentesecretarissen/directeuren betekent deze nieuwe werkplek een nieuwe uitdaging.

Ingangsdatum
Het managementteam en de ondernemingsraad van beide gemeenten zijn positief over de detachering. Ook het personeel is inmiddels geïnformeerd. De detachering treedt per 14 februari a.s. Uiteraard vindt een zorgvuldige overdracht plaats en worden alle relaties op de hoogte gebracht van de veranderingen.