Politie Groningen

Maandag 14 februari 2011

Provincie Groningen, 14-02-2011

Drugsgebruikers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond twee mannen (31en 39 jaar) uit het Duitse Norden aangehouden. Surveillerende agenten troffen aan de Iepenlaan een geparkeerde bestelauto aan. Bij controle bleek dat twee inzittenden harddrugs gebruikten. Bij fouillering bleken zij in het bezit van ongeveer vijf gram harddrugs. Beide Duitsers moesten mee naar het politiebureau en zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De drugs werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak benzinepomp

HOOGEZAND De politie onderzoekt een inbraak die zondagnacht aan de Abraham Kuypersingel in Hoogezand heeft plaatsgevonden. Politieagenten reageerden op een inbraakmelding bij het Q8 tankstation. Onbekende daders kwamen door het gebruik van een valse sleutel het tankstation binnen. Het bleek dat de dieven de kluis hadden weggenomen. Een zoektocht in de omgeving was zonder resultaat. De politie beschikt over camerabeelden en stelt een onderzoek in.

Snelheidsmobilist rijbewijs kwijt

GRONINGEN De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Groningen. De man reed met een snelheid van 100 km/uur over de Helperzoom in Groningen. De maximum toegestane snelheid op dat gedeelte van de Helperzoom is 30 km/uur. Hierop moest de automobilist zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie zoekt eigenaren vernielde fietsen

LEEK De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige inwoner van Leek aangehouden. Hij werd ervan verdacht aan de Lindesteinlaan in Leek een bushokje te hebben vernield. Een getuige had de vernielingen gemeld bij de politie. De gealarmeerde politie trof drie jongens aan bij een bushokje waar een hoeveelheid fietsen op elkaar was gestapeld. De 19-jarige rende gelijk weg, maar kon worden achterhaald en is aangehouden. Na verhoor bleek hij echter niets met de vernieling te maken te hebben. De andere twee 19-jarige jongemannen (uit Niebert en Tolbert) zijn later op zaterdagochtend aangehouden. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor het vernielen van het bushokje en het vernielen van een aantal fietsen op verschillende plaatsen in Leek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie komt graag in contact met de eigenaren van de vernielde fietsen. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of langskomen op het politiebureau in Leek.

Aanhouding na mishandeling

GRONINGEN Een 19-jarige inwoner van Groningen is zondagmiddag aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongeman had aan de Antillenstraat in zijn woonplaats onenigheid gekregen met een 49-jarige plaatsgenoot. De 49-jarige had tegen de voordeur van de 19-jarige staan trappen. De jongeman reageerde hierop door met een mes naar buiten te komen en de 49-jarige in het gezicht te stompen. Het slachtoffer loopt hierbij verwondingen op in zijn gezicht. De gealarmeerde politie kon de verdachte aanhouden en ingesloten. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het mes is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man slaat ramen bij ouders in

MIDDELSTUM De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij had bij de woning van zijn ouders in Middelstum een groot aantal ramen ingeslagen. Het gaat om ramen van de woning zelf, maar ook van bijgebouwen. De zoon had onder invloed van alcohol gehandeld en verloor de controle over zijn eigen handelen. De man is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Boten losgemaakt

SAPPEMEER Op het Winschoterdiep in Slochteren zijn zondagmiddag tenminste twee bootjes los gemaakt. De politie kreeg een melding dat een sleepboot op drift was geraakt. De boot kon naar de kant getrokken worden. Ook een andere boot bleek los te zijn gemaakt. Het is nog onduidelijk of het hier gaat om baldadigheid of poging diefstal. De politie onderzoekt de zaak.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 13 februari op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1466, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 689, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1862, aantal overtredingen: 35, hoogst gemeten snelheid: 122 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 730, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 148 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.