Gemeente Bergambacht


Verkeersactie: Zichtbaar in het verkeer!

---

Bergambacht, 10 februari 2011

Donderdagmorgen werd in alle vroegte een verkeersveiligheidactie gehouden. Onder andere wethouder Jan Vente moest daarvoor vroeg uit de veren. Op de Bovenberg werden al om 07.00 uur autos en scholieren aangehouden om hen te wijzen op het belang van zichtbaarheid. Vooral fietsverlichting van de tientallen scholieren werd gecontroleerd en verlichting én snelheid van passerende autos.

De werkzaamheden aan de rotonde N210/ N207 zorgen voor veel sluipverkeer door het dorp. Op diverse plaatsen gaf dit overlast en zijn maatregelen getroffen.
Ook de Bovenberg wordt gebruikt om de rotonde te mijden. Daarom is donderdagmorgen, ter hoogte van de Timmerfabriek, de genoemde actie gehouden. De gemeente werkte samen met de Politie, Veilig Verkeer Nederland en het Hoogheemraadschap.

hesjes voor scholieren Zowel automobilisten als fietsers werden staande gehouden om hen te attenderen op het belang van goede zichtbaarheid. Goed zichtbaar ben je met goede verlichting, maar het kan ook door opvallende kleding. Fietsers kregen daarom, na een korte toelichting, een opvallend veiligheidshesje en een fietslampje. Automobilisten kregen voorlichtingsmateriaal mee over snelheid en fietsende kinderen.

Wethouder J. Vente kreeg assistentie van: wijkagent dhr. T. van Hemmen en een collega en namens VVN Bergambacht dhr. en mevr. Van Zoest. Namens het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, dhr. J.W. Vollebregt en hoogheemraad dhr. G. de Jong. Namens de gemeente dhr. vd Heide.


---