Politie Drenthe

Maandag 14 februari 2011

Provincie Drenthe , 14-02-2011

Aangekondigde verkeerscontroles

DRENTHE De politie controleert het verkeer deze week onder andere op dinsdag 15 februari op de N379 op snelheid door middel van een radarcontrole. Op donderdag 17 februari wordt er in Zuid-Oost Drenthe de hele dag gecontroleerd op de speerpunten snelheid, draagplicht helm en gordel, rijden door rood licht en het gebruik van alcohol in het verkeer.

Verkeersongeval met materiële schade

HOOGEVEEN Zondagmiddag heeft op de A37 een verkeersongeval met materiële schade plaatsgevonden. Een 56-jarige automobiliste uit Emmen verklaarde tegenover de politie dat zij in slaap was gevallen. Zij raakte met haar auto in de berm en reed over een verkeersbord heen. Hierdoor werd de vrouw weer wakker en wist zij haar auto tot stilstand te brengen.

Alcomobilist aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Dr. Van De Veldestraat een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten hadden de man zien rijden en toen de man bij een woning stopte, werd hij aangesproken en moest hij een blaastest ondergaan. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 330 ugl. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd.

Politie zoekt getuigen van vandalisme

EELDE De politie is op zoek naar getuigen van vandalisme op afgelopen zaterdagavond. Op de Wolfhorn werd van een auto een achterruitwisser verbogen. In een voortuin van een woning werd een groene container omgegooid en meerdere personenautos werden met grondverf besmeurd. De politie is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900 88 44 of anoniem (Meld Misdaad Anoniem) 0800 7000.