Politie Rotterdam Rijnmond

Skwibusteam houdt actie tegen drugsrunners

Datum publicatie: 14-02-2011 08:41

ROTTERDAM - Het Skwibusteam, het team dat de drugsoverlast in Rotterdam-Oost bestrijdt, hield zaterdag een actie tegen drugsrunners. Ook werd een man aangehouden die nog een gevangenisstraf had openstaan.

Zaterdag hield de politie in Rotterdam-Oost een gerichte actie tegen drugsrunners. Op de Maasboulevard hielden agenten 's-middags een 20-jarige man uit Papendrecht aan die cocaïne wilde verkopen. In de avond hielden agenten nog drie verdachten aan, allen afkomstig uit Rotterdam-Crooswijk. Op de Linker Rotterkade werd een 16-jarige jongeman aangehouden. In de nabije omgeving hielden agenten nog twee 20-jarige mannen aan. De verdachten zijn overgebracht naar Bureau Slotlaan. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Dezelfde avond gingen agenten actief op zoek naar een veroordeelde die nog een gevangenisstraf van 30-dagen had openstaan. Agenten traceerden de 24-jarige Rotterdammer in Nieuw-Crooswijk en hielden hem aan.

De resultaten van de actie werden zaterdagavond getwitterd door het Skwibusteam. Skwibus is bargoens voor wegwezen. Het team bestrijdt de de drugsoverlast in Rotterdam-Oost. Het team is te volgen op twitter.com/skwibus.