Gemeente Roermond

Logeerweek in de Donderberg

Van 14 tot en met 18 februari logeren een paar medewerkers van bureau Laagland'advies in de Donderberg. Zo ervaren zij zelf hoe het is om in de Donderberg te wonen en leren ze de wijk kennen. Wat gaat er goed? En wat kan er beter? Dat horen zij deze week graag van de bewoners, ondernemers of andere betrokkenen in de wijk.

De gemeente Roermond, Wonen Zuid, Wonen Limburg en de provincie Limburg zijn met het bureau Laagland'advies gestart om een wijkontwikkelingsplan voor de Donderberg te maken. Ook bewoners, ondernemers, scholen en verenigingen gaan meewerken aan dit plan. Een plan waar in staat hoe van de Donderberg een wijk te maken waar mensen nog lange tijd en met veel plezier goed wonen, werken, leren en spelen.

Laagland'advies ontmoet tijdens de logeerweek veel bewoners door aan te sluiten bij verschillende activiteiten in de wijk. Zo eten ze op dinsdagavond mee in de Woonkamer, maken ze een rondwandeling door de wijk met scholieren van Niekée en gaan ze in gesprek met moeders van Maximina.
Eerste publicatiedatum: 14-02-2011 Bijgewerkt: 14-02-2011