Gemeente Best

Klankbordgroep positief over tussenstand plan centrum

14-02-2011

Afgelopen week hebben de gemeente en haar partners IPMMC en Bouwinvest de eerste schetsen van het Uitwerkingsplan voor het nieuwe centrum besproken met een afvaardiging van ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties in Best. Dit gebeurde in een besloten bijeenkomst van de klankbordgroep. Ook de gemeenteraad is op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

Tijdens de avond presenteerden de stedenbouwkundigen van de bureaus Diederendirrix en Lubbers de verdere uitwerking van het Basisplan. Het ging hierbij om een tussenstand, omdat nog verder moet worden gekeken naar onder andere verkeer, parkeren en financiën. Vertrekpunt waren de aanbevelingen die de klankbordgroep voor het Basisplan heeft gedaan.

Identiteit en dorps karakter
De leden van de klankbordgroep hebben hun mening gegeven over de plannen tot nu toe. Die was merendeels positief. De gemeente heeft de klankbordgroep verder haar mening gevraagd over twee belangrijke onderwerpen. De identiteit van Best ofwel het dorpse karakter én het dorpsplein. Met de klankbordgroep is uitgebreid stilgestaan bij de vraag wat nu precies de identiteit van Best is en wat zo kenmerkend is voor het dorpse karakter van Best. Dat heeft waardevolle antwoorden opgeleverd, waarmee de stedenbouwkundigen verder aan de slag kunnen.

Wat vindt u?
De vraag wat er voor nodig is om van het nieuwe dorpsplein een bruisend hart te maken, is aan de klankbordgroepleden als huiswerk meegegeven. Mocht ook u hierop willen reageren dan kan dat. U kunt uw suggesties sturen aan Paul van den Broek, Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Best, Raadhuisplein 1, 5683 EA Best of per e-mail: p.vanden.broek@gembest.nl.
---