Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT
Eerste onafhankelijke indoor skydive instructeuropleiding gaat van start

Indoor Skydive Roosendaal en CIOS Goes/Breda zorgen voor wereldprimeur Roosendaal, 4 februari 2011

In samenwerking met Indoor Skydive Roosendaal start CIOS Goes/Breda 's werelds eerste onafhankelijke indoor skydive instructeuropleiding. Het samenwerkingscontract wordt op 14 februari 2011 getekend. Acht derde- en vierdejaars studenten volgen gedurende 10 weken een pilot van het verbredingsvak "indoor skydive instructeur". Onderscheidend en uniek
Het idee is ontstaan vanuit Indoor Skydive Roosendaal. Ze willen een officieel leerplan en zochten toenadering bij CIOS Goes/Breda. Dit officiële leerplan zorgt voor verdere professionalisering van de indoor skydive sport. Het past binnen het beleid van Indoor Skydive Roosendaal om de breedte-, wedstrijd, en topsport verder te stimuleren.

De studenten van Cios Goes/ Breda hebben een heel breed didactisch fundament. Dit maakt ze uitermate geschikt als instructeur bij Indoor Skydive Roosendaal. Op termijn hoopt Indoor Skydive Roosendaal het verbredingsvak door te laten groeien naar een klein keuze vak om zo een continue stroom van nieuwe instructeurs op te leiden. Beide partijen zijn erg enthousiast. Met dit unieke aanbod zijn zowel Indoor Skydive Roosendaal als de sportopleiding onderscheidend binnen hun vakgebied.

Populariteit verhogen
Cios Goes/Breda biedt de studenten een 80-urige opleiding aan die gegeven zal worden op maandag en vrijdag in de windtunnel van Indoor Skydive Roosendaal. Studenten die het verbredingsvak succesvol afronden worden gecertificeerd als indoor skydive instructeur. De samenwerking zal het niveau en de populariteit van de sport verhogen en bekendmaken bij een nieuwe c.q. bredere doelgroep.

"Wij willen de studenten enthousiast maken door hun kennis te laten maken met het indoor skydiven. Dit door de studenten de kans te geven deze keuzemogelijkheid aan te bieden en ze op te leiden tot indoor skydive instructeur. Op 29 december jl. heeft kenniscentrum Calibris Indoor Skydive Roosendaal als erkend leerbedrijf gecertificeerd en geregistreerd. Met dit certificaat op zak kunnen we 14 februari a.s. starten met dit unieke verbredingsvak." Aldus Bas Driessen, Hoofd instructeur Indoor Skydive Roosendaal.