Ingezonden persbericht


NEW YORK CITY KIEST VOOR USP MARKETING PR

Amsterdam, 14 februari 2011 - NYC & Company - het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York - stelt USP Marketing PR per 1 februari aan als haar nieuwe Representative Office voor de Nederlandse markt. USP Marketing PR werd geselecteerd na een pitch waarbij het Amsterdamse bureau NYC & Company wist te overtuigen met een frisse blik en creatieve campagne voorstellen.

Jeannette Spits, Strategic Director USP Marketing PR: "De relatie tussen Nederland en New York is uniek, en vrijwel iedere Nederlander heeft de stad al eens bezocht of hoog op de wishlist staan. Vorig jaar bezochten 197.000 Nederlanders New York, onze doelstelling is om dit aantal jaarlijks te verhogen. Wij willen New York nog sterker positioneren als een echte must-visit bestemming en gaan ons daarbij ook focussen op de minder bekende wijken, zoals het hippe Brooklyn en The Bronx." Spits leidt het team van 3 accountmanagers dat PR en trade activiteiten, consumer marketing, events en partnership campagnes gaat ontwikkelen.

Fred Dixon, NYC & Company's Senior Vice President of Tourism and Convention Development zegt hierover: "Voor 2012 is het doel om 50 miljoen bezoekers in New York te ontvangen. Om dit te bewerkstelligen is een pro-actieve en gerichte communicatie van belang. New York city verdient een top of mind positie".

Chief Communications Officer Kimberly Spell voegt daar aan toe: "Er is geen stad ter wereld te vergelijken met New York City. Een 24/7 lifestyle, vijf wijken met ieder een unieke, eigen sfeer en natuurlijk de internationale New Yorkers zelf: the city never sleeps. Voor iedereen valt er iets te ontdekken in onze stad. In USP hebben wij een partner gevonden die deze eigenschappen kan vertalen naar de Nederlandse mindset."

Over NYC & Company

NYC & Company is het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, opgericht met als doel om toerisme in de 5 stadsdelen van New York te optimaliseren, economische bloei te stimuleren en het positieve imago van de New York wereldwijd te verspreiden.

Voor meer informatie over New York als reisbestemming ga naar www.nycgo.com