ZTE lanceert op het Mobile World Congress 2011 cloud-based iMarket

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110210 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ), een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatie-uitrusting en netwerkoplossingen, kondigde vandaag aan dat ze op het Mobile World Congress (congres van de telecommunicatiesector) in Barcelona volgende week iMarket, haar winkel met cloud-based applicaties, voor internationale operatoren zal lanceren.

Aangezien content en applicaties aan belang blijven winnen voor de gebruikers van mobiele apparatuur, ontwikkelde ZTE iMarket om een sterke positie te verwerven als leverancier van operatordiensten en apparatuur, en om operatoren een gecombineerd handels- en dienstenplatform te bieden dat een hoofdcomponent van haar bedrijfsactiviteiten kan worden. Op hun beurt kunnen operatoren hun klanten toegang bieden tot een breed gamma applicaties en content zoals video's, games, animaties en boeken. In tegenstelling tot andere onlineapplicatiewinkels zal iMarket van ZTE niet alleen compatibel zijn met bestaande terminals zoals telefoons en pc's, maar ook met tablets (in de sector bekend als vierdelige schermen).

ZTE iMarket is ook een cloud-based dienst. Operatoren beheren zonder meer hun leveringsdiensten en content onder hun eigen naam op het iMarket-platform. Afhankelijk van het type content dat de gebruiker wenst, kunnen alle ZTE iMarket-producten worden gedownload en offline dan wel online worden gebruikt. ZTE kan operatoren haar platform laten gebruiken, operationeel advies verlenen en softwaretoepassingen bieden naargelang hun individuele wensen. Verwacht wordt dat veel kleine en middelgrote operatoren in de hele wereld zullen profiteren van de applicatiewinkeldiensten om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden en te ontwikkelen.

ZTE iMarket staat nu klaar om mee te bouwen aan de bedrijfsontwikkeling van operatoren. In 2010 zette ZTE haar bedrijfspartnerschapssysteem op om haar partners langetermijnondersteuning te bieden via een systeem voor resource sharing, een communicatieplatform, en een open en innovatief bedrijfsmodel met voordelen voor beide partijen. Op ZTE iMarket zijn al tienduizenden applicaties beschikbaar en de providers ervan blijven met ZTE werken om de bedrijfsactiviteit in de hele wereld te ontwikkelen. ZTE vervult de rol van coördinator en collector om de operatoren te helpen de diensten en ervaring van iMarket te blijven verbeteren.

ZTE Vice President en General Manager van Services Products, Yu Yifang, zei: "ZTE heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van cloudcomputing en mobiele-internettoepassingen waaronder het Internet der Dingen. In 2010 werd het Internet der Dingen van ZTE opgesteld op de Expo 2010 Shanghai waar het een CDMA Development Group Award in de wacht sleepte. ZTE iMarket is de voortzetting van deze belangrijke ontwikkelingen."

ZTE iMarket wordt al commercieel gebruikt door de grootste WCDMA-operator ter wereld, China Unicom. Beide bedrijven werken samen voor tal van programma's waaronder ontwerp van diensten, werking van diensten en aanwerving van ontwikkelaars.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen met het meest uitgebreide productenpakket voor vrijwel elke sector van de bekabelde, draadloze, dienstverlenende en terminalmarkt. Het bedrijf levert innovatieve en op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operatoren in meer dan 140 landen. Daarmee helpt ZTE hen bij het voldoen aan de veranderende behoeften van hun klanten en het realiseren van blijvende groei van de omzet. De omzet van ZTE kende in 2009 een groei van 36% tot USD 8 820,7 miljoen. ZTE spendeert 10 procent van de omzet aan onderzoek en ontwikkeling, en vervult een vooraanstaande rol binnen een groot aantal internationale organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe telecommunicatienormen. ZTE is een bedrijf dat op sociaal verantwoorde wijze zaken doet en is lid van het Global Compact van de Verenigde Naties. ZTE is de enige beursgenoteerde telecommunicatiefabrikant in China en wordt openbaar verhandeld aan de aandelenbeurzen van Hongkong en Shenzhen (H-aandelencode: 0763.HK / A-aandelencode: 000063.SZ). Meer informatie: www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063