Gemeente Den Haag

Filmpremière Pizzamaffia met F-16 in Den Haag

Gepubliceerd: 09 februari 2011 Laatste wijziging: 10 februari 2011

De Koninklijke Luchtmacht parkeert dinsdagavond 15 februari een F-16 straaljager op het Spuiplein. In Pathé Spuimarkt gaat dan de film `Pizzamaffia' van regisseur Tim Oliehoek in première. Pizzamaffia is na Sonny Boy de 2e grote Nederlandse film dit jaar, die voor een belangrijk deel in Den Haag speelt.
F-16 piloot in zijn toestel (bron: pizzamaffia.nl)

Wethouder Marjolein de Jong (Citymarketing en Cultuur): 'We zijn er trots op dat Den Haag het decor vormt voor deze film. Pizzamaffia laat een hele andere kant van Den Haag zien. Een spannende, jonge en levendige kant. Producenten hebben Den Haag ontdekt als decor voor historische, hippe én internationale films. Daarbij zorgt het filmvriendelijke beleid van de gemeente ervoor dat producenten op een soepele manier worden gefaciliteerd.'

Pizzamaffia

De film Pizzamaffia is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou, bekend van de bestseller `Het Schnitzelparadijs'. Het verhaal draait om de neven Brahim en Haas. Zij proberen in de snelle wereld van pizzakoeriers en veeleisende bazen hun vriendschap, familie-eer en ambities hoog te houden. Een wereld waar je niet alleen snel op de weg moet zijn, maar ook rap van tong. De hoofdrollen worden gespeeld door Mamoun Elyounoussi en Iliass Ojja. De film is geproduceerd door IDTV Film in coproductie met Dutch Media Pictures en Benelux Film Distributors. BNN is de coproducerende omroep.

Haagse locaties

Tijdens de première is de Koninklijke Luchtmacht aanwezig met een F-16 straaljager, die tegenover de bioscoop komt te staan. Deze straaljager speelt een prominente rol in de film. De opnames hebben plaatsgevonden op onder meer de Weimarstraat, de Valeriusstraat, de Hofvijver, de Hubertustunnel en de visafslag in Scheveningen.