Gemeente Hoogeveen

Het nieuwe online Zorgloket helpt snel en compleet

15 februari 2011 - De website van het Zorgloket is vernieuwd. De site www.zorgloket.hoogeveen.nl brengt veel informatie samen zodat bezoekers snel antwoord kunnen vinden op hun vragen. Wethouder Klaas Smid is blij met de nieuwe website. "We werken voortdurend aan de verbetering van onze dienstverlening. Ik denk dat we met deze nieuwe site weer een grote stap in de goede richting doen."

Online aanvragen

Op de vernieuwde website kunnen bezoekers hun aanvraag online indienen, eventueel met gebruikmaking van DigiD. Ook is het mogelijk het aanvraagformulier te downloaden en handmatig in te vullen. Een Wmo-consulent neemt daarna telefonisch contact met op of gaat op bezoek bij de aanvrager om de aanvraag te beoordelen.

Eén ingang voor zorgvragen

Vanuit de website van het Zorgloket is ook informatie te vinden in de Digitale Sociale Kaart. Deze kaart ontsluit informatie, adressen en websites over zorg, welzijn, wonen en inkomen. Vrijwel alle hulpverlenende diensten in de gemeente Hoogeveen zijn te vinden op deze website: huisartsen, tandartsen, zorgverzekeraars maar ook uitkeringsinstanties, ouderverenigingen en gehandicaptenverenigingen. Het Zorgloket is verder aangesloten bij Regelhulp, een landelijke wegwijzer naar zorg, hulp en financiële regelingen. Regelhulp houdt de informatie up-to-date. Dit bespaart de gemeente veel werk en het zorgt ervoor dat bezoekers altijd actuele informatie hebben. De site is onderdeel van de gemeentelijke website. Dit heeft als voordeel dat informatie ook gemakkelijk via www.hoogeveen.nl gevonden kan worden met de zoekfunctie.

Wmo

De taken van het Zorgloket vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het maatschappelijke doel van de Wmo is: meedoen. Meedoen van iedereen aan alle facetten van de samenleving, als het nodig is met hulp van vrienden, familie of bekenden. En als dat niet kan, is er ondersteuning vanuit de gemeente.